Gözü Görmeyen Hemşire Acil Servise! - Son Dakika
Güncel

Gözü Görmeyen Hemşire Acil Servise!

Gözü Görmeyen Hemşire Acil Servise!

İzmir'de bir gözü görmeyen diğer gözü az görebilen bir hemşireyi geri hizmet diye acil serviste görevlendirdiler.

19.03.2013 15:22  Güncelleme: 15:29

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 gözü görmeyen diğer gözü az görebilen bir hemşire acil serviste görevlendirildi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gökhan Akbulut, Hemşire Meryem Akkuş'un acil serviste hasta transportu (refakati) yaparak geri hizmette çalıştığını söyledi.

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne 7 ay önce gelen 25 yıllık hemşire Meryem Akkuş'un 'Net görme gerektiren işlerde çalıştırılmaması uygundur' raporu olmasına rağmen acil serviste görevlendirildiği belirtildi. İlk olarak hastanenin yenidoğan ardından çocuk onkoloji bölümlerinde görevlendirilen Akkuş'un iğne yapmakta ve serum takmakta büyük güçlüklerle karşılaşması ardından Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde çalışması uygun görüldü. Çalıştığı birimlerde gece nöbeti tutmak zorunda kalan ve gece görmekte bile zorlanan Hemşire Meryem Akkuş'un yeri yeniden değiştirilerek Acil Servis olarak belirlendi. Gece nöbetleri tutmayan ama acil serviste hasta transportu yapan hemşire Meryem Akkuş'un acil durumlarda hastaya nasıl müdahale edeceği kafalarda soru işareti yarattı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gökhan Akbulut, Meryem Akkuş'un acil serviste geri hizmette çalıştırıldığını söyledi. Hemşire Meryem Akkuş'un hastalara sadece refakat etmekle görevlendirildiğini belirten Akbulut, "Hemşiremizi acil serviste geri hizmete aldık. Direk hastayla teması yok. Sadece hastaya gideceği yere kadar refakat ediyor. Yanında bir sağlık çalışanı bulunma zorunluluğu var. Hemşiremizin işi sadece yürümek" dedi.

Hemşire Meryem Akkuş'un farklı birimlerde görevlendirildiğini belirten Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Gül, şöyle konuştu:

"Meryem Akkuş acil serviste hasta transportu yapıyor. Hastaya sadece taşımada eşlik ediyor. Neredeyse hemşirelik hizmeti yapmıyor. Hastaya refakat ettiğinde yanında sağlık çalışanı bulunuyor. Hemşiremizi acil servise alarak hemşirelik hizmetinden uzaklaştırmak istedik."

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ise, büyük ölçüde görme sorunu yaşayan hemşirenin çalıştırılmaması gereken servislerde görevlendirdiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Sendika olarak defalarca Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü'ne hemşire hanımın sorununu ilettik. Görme sorunu olan hemşire hanım, çok titiz ve hassas çalışma gerektiren yeni doğan servisine görevlendirildi. Biz uyardık ama dinlemediler. Meryem Hemşire şu an acil serviste hasta transportu yapıyor ve acil durumdaki hastaya müdahale ediyor. Bu sırada hastaya müdahalede bir hata yapılsa bunun hesabını kim verecek. Hastasına tedavi yapan arkadaşımızın defalarca enjeksiyon sonrası iğne ucunu yanlışlıkla parmağına batırdığını biliyoruz. Aşırı görme sorunları yaşayan hemşire arkadaşımızın titizlik gerektiren birimlerde görevlendirilmesi büyük bir hatadır. Umarım hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü yanlışından hasta mağduriyeti yaşanmadan bir an evvel döner." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözü Görmeyen Hemşire Acil Servise! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement