Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar" Konferansı

Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar" Konferansı

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, "İnşallah terörle mücadelede kardeş Türkiye'nin yanındayız. İnanıyoruz ki bu zor dönemler arkada kalacak.

12.11.2016 19:08

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, "İnşallah terörle mücadelede kardeş Türkiye'nin yanındayız. İnanıyoruz ki bu zor dönemler arkada kalacak. Türkiye'nin zayıflamasına, güçten düşmesine çalışanlar amaçlarına ulaşamayacak. Türkiyemiz daha da güçlenecek." dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar" konferansına katılmak için Aksaray'a gelen Paşayeva, kurul başkanı Aysun Akkurt ile Aksaray Valisi Aykut Pekmez'i ziyaret etti.

Ziyarette, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Paşayeva, şunları kaydetti:

"Türkiye'de terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerini kendi şehitlerimiz olarak görüyoruz. İnşallah terörle mücadelede kardeş Türkiye'nin yanındayız. İnanıyoruz ki bu zor dönemler arkada kalacak. Türkiye'nin zayıflamasına, güçten düşmesine çalışanlar amaçlarına ulaşamayacak. Türkiyemiz daha da güçlenecek. Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Bizim gücümüz de Türkiye'nin gücü. Birliğimizin bu gücü de aynı zamanda coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin gücüdür."

Paşayeva, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu, bütün uluslararası kararlara rağmen Ermenistan'ın işgali devam ettirdiğini vurguladı.

Yaklaşık 25 yıldır 1 milyon insanın evine dönemediğine işaret eden Paşayeva, şöyle devam etti:

"Bu hepimiz için büyük acıdır. İster Azerbaycan, ister Aksaray veya Türkiye'nin diğer bölgelerinde olsun, nerede doğsak, yaşasak farklı değil. İnsanımızın acısı bizim acımız olması gerekir. Çanakkale Zaferi'nde büyük güçler 'bu zafer kazanılamaz' dediği zaman biz bu zaferi kazanmışız. Bu zaferi kazandıran birlik ve beraberlik ruhu olmuş. Azerbaycan'dan yüzlerce insan gelmiş 'burası bizim vatanımız, bizim insanımız' diyerek bu mücadeleye katılmıştır. Bunları genç nesillere iyi anlatmamız, öğretmemiz gerekir."

Vali Pekmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye'nin ilişkilerinin hızlı şekilde geliştiğini ifade etti.

Dayanışma içinde birlik ve beraberliğin geliştirilmesi gerektiğini bildiren Pekmez, "İlişkilerin gelişmesi için karşılıklı görüşmelerin yapılması, insanların birbirini tanıması çok önemli. Bu kapsamda yapılan çalışmalara her zaman destek vereceğiz." diye konuştu.

Paşayeva, Pekmez'e Azerbaycan'ın ünlü sanatçılarının türkülerinin yer aldığı albümleri verdi. Pekmez de Paşaveya'ya el dokuma Taşpınar halısı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement