Habitat Bilişim Akademisi Ümraniye’de - Son Dakika
Güncel

Habitat Bilişim Akademisi Ümraniye’de

Habitat Bilişim Akademisi Ümraniye’de

Ümraniye Habitat Bilişim Akademisi'nde Verilecek Eğitimlerle Gençler Bilgisayar Okuryazarlığı Becerileri Kazanacak.

02.02.2011 10:31

Ülkemizde 15 ile 25 yaş arası 250 bin gence temel bilgisayar eğitimi sunma hedefiyle başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi kapsamında açılan akademilere bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'deki bilgisayar okur yazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkanları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi giderek büyüyor. T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye'nin ortaklaşa düzenlediği bu önemli sosyal sorumluluk atılımı çerçevesinde birbiri ardına farklı şehirlerde bilişim akademileri açılıyor. Bilgisayar hakkında bilgi sahip olmak isteyen herkese açık olan bu akademilerin sonuncusu İstanbul'da Ümraniye Belediyesi'nin desteğiyle Ümraniye Habitat Bilişim Akademisi adıyla 1 Şubat 2011 tarihinde hizmete girdi.

Dün gerçekleştirilen açılış için Ümraniye Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, UNDP Türkiye Temsilcisi Ulrika Richardson Golinski, Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, UNDP İstanbul Program Yöneticisi Hansın Doğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile akademide eğitim alacak öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, projenin BM desteği ile kurulduğuna dikkat çekerek, "Hızla gelişen çağın yeni koşulları karşısında Türkiye'nin de bu alanda aktif biçimde yer alması gerekiyor. Bu proje özellikle kadın, genç, engelli ve maddi imkânları sınırlı olan dezavantajlı kesimleri hedefliyor. Şimdiye kadar bu kapsamda 76 ilde 130 bin kişiye eğitim verdik. Ümraniye bu projede pilot bölge olacak. Birçok bölge Ümraniye'yi model olacak" dedi.

Gençlerin bilgi teknolojileri konusunda kapasitelerinin arttırılmasına yönelik yürütülen bu çalışmanın parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem Erkul ise "Microsoft Türkiye olarak bu projeye yazılımlarımızın yanı sıra eğitim içeriğinin oluşturulması için destek veriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Microsoft Türkiye olarak önceliğimiz, bilişim teknolojileri eğitimleri ile sosyal imkânları kısıtlı gençlerin bireysel gelişimlerini desteklemek ve teknik yetkinlikler kazandırarak istihdamlarına yönelik katkıda bulunmaktır. Ümraniye'de açılan bu akademi de gençleri bilişim alanında aktif birer birey haline getirme konusunda örnek bir merkez olacak. " diye konuştu.

160 ülkede faaliyet yürüttüklerini belirten UNDP Türkiye Temsilcisi Ulrika Richardson Golinski, "İstanbul'un 3. büyük ilçesi olan Ümraniye yoğun bir genç nüfusa sahip. Açılan bilişim akademisi Ümraniye için son derece önemli bir proje. Türkiye'de var olan ekonomik uçurum oldukça büyük, bu eğitimlerle sayısal ve ekonomik olarak bu uçurumun azalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Gençler ve kadınlar eğitim hedefinde yer aldıkça bu aradaki uçurum azalacaktır. Ümraniye Belediye'sine bu çalışmalara sunduğu katkı için teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışa ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, "Bilişim alanında ilerde olmak başarıyı yakalamakla eş anlamlı. Habitat Bilişim Akademisi'nin de Ümraniye'de önemli bir eğitim fonksiyonunu üstlenecek. Ümraniye Belediyesi olarak ilçede her biri alanında örnek kabul edilen proje ve hizmetlere imza attık. Hayata geçirdiğimiz 27 adet bilgi evi de Bilişim Akademisi'ne altyapı teşkil edecek." diye konuştu.

Dün açılan Ümraniye Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi, ücretsiz olarak Ümraniyelilere bilgisayar okur-yazarlığı ve internet konularında eğitimler verecek. 25 bilgisayarın yer aldığı akademide uzman eğitmenler görev yapacak. Hali hazırda Yalova, İzmir, İstanbul- Karaköy, Bitlis- Tatvan, Rize, Trabzon, Çankırı, Ankara- Etimesgut, Diyarbakır, Batman, Mardin, Denizli, Kocaeli ve Gölcük'de faaliyet gösteren Bilişim Akademilerinde gençlere yönelik eğitimler verilmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Habitat Bilişim Akademisi Ümraniye’de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement