Hakim Tercan'ın Yargılandığı Davalar Birleşti - Son Dakika
Güncel

Hakim Tercan'ın Yargılandığı Davalar Birleşti

Hakim Tercan\'ın Yargılandığı Davalar Birleşti

Açığa alınan Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat Tercan'ın, "teyzesinin oğlunu öldürmek" suçundan yargılandığı dava, Tercan ile birlikte bir kadının kaçırılması olayına karıştığı ileri sürülen 3 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davayla birleşti Birleşen davanın iddianamesinde, gazino ve uyuşturucu alışkanlığı nedeniyle paraya ihtiyaç duyan Tercan'ın sanıklara sahte arama kararı hazırladığı, polis kılığına giren sanıkların da kadını fidye için kaçırmaya çalıştığı iddia ediliyor.

22.12.2013 11:09

Açığa alınan Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat Tercan'ın, "teyzesinin oğlunu öldürdüğü" gerekçesiyle yargılandığı dava, Tercan ile birlikte bir kadının kaçırılması olayına karıştığı ileri sürülen 3 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davayla birleştirildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz'un hazırladığı iddianamede, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında kamu davası açtığı Serhat Tercan'ın özel hayatında gazino ve uyuşturucu alışkanlığı olduğu, bu sebeple aşırı para harcadığı öne sürüldü.

İddianamede, paraya ihtiyaç duyan Tercan'ın, tanıştığı Soner Ünsal'ın nişanlısı Mürvet Uragan'ın ekonomik durumunun iyi olduğunu öğrenmesi üzerine sanıklar Haydar Ergin, Ahmet Tutar ve Devrim Akkuş ile kadının kaçırılıp, 2 milyon dolar karşılığında serbest bırakılması konusunda anlaşma yaptığı savunuldu.

Bunun için Tercan'ın, Uragan hakkında sahte arama kararı düzenleyerek diğer sanıklara verdiği, ayrıca sanıklar için polis yelekleri, şapkaları, kelepçe ve telsiz temin ettiği belirtilen iddianamede, Tercan dışındaki sanıkların Uragan'ın evine 15 Mart 2013'te saat 04.00 sıralarında gittikleri ifade edildi.

Sanıkların, arama kararını göstererek, kadını şubeye götürmek üzere otomobile bindirdikleri aktarılan iddianamede, Uragan'ın nişanlısının durumdan şüphelenmesi üzerine polise haber verdiği, ihbar üzerine harekete geçen polislerin de sanıkları yakaladıkları anlatıldı.

İddianamede, sanıkların "birden fazla kişiyle birlikte silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağmaya teşebbüs", "gece vakti hırsızlık", "kamu görevini usulsüz olarak üstlenme", "özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma", "zincirleme şekilde silahla birden çok kişiyle birlikte tehdit" ve "sahte resmi belge kullanmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

-Davalar birleşti

Dava, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesine açıldı. Mahkeme, bu davayla açığa alınan Yargıtay Tetkik Hakimi Tercan'ın yargılandığı dava arasında "tam bir bağlantı olduğu" gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi ve dosyayı Tercan'ı yargılayan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Birleşmenin ardından görülen duruşmada sanıklardan savunmasını yapan Devrim Akkuş, suçlamaları reddetti. Uragan'ın aile dostlarının kaçırma olayı için Tercan'ı bulduklarını ve ona kaçırma konusunda "şantaj" yaptıklarını iddia eden Akkuş,  "Adıyaman Açık Cezaevinden izinli olarak ayrılmıştım. Ancak cezaevine geri dönmedim, firar ettim. Yargıtayda dosyam vardı. Bu dosya nedeniyle Tercan'la tanıştım. Bana, dosyamı lehime sonuçlandırmak için söz verdi. Onun karşılığında da kurulan plan gereğince Uragan'ın kaçırılma işine dahil olduk" dedi.

Akkuş, Uragan'ın kaçırılması olayı dışındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Tercan'ın "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, "fidye amaçlı yağma, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, sahte resmi evrak düzenleme, plaka hırsızlığı, sahte polis kıyafeti temin etme, uyuşturucu madde kullanma, temin etme ve başkasına verme" gibi bir dizi suçtan da ayrıca 77 yıl 8 aya kadar hapsi talep ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakim Tercan'ın Yargılandığı Davalar Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement