Hakkari'ye İngiliz Yatırımı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'ye İngiliz Yatırımı

Hakkari\'ye İngiliz Yatırımı

Bir İngiliz Şirketi Hakkari'de Su Paketleme Tesisinin Temelini Attı.

16.07.2010 12:09

İNGİLİZ bir şirketin Türkiye Temsilciliği tarafından Hakkari'de kurulacak su pakatleme fabrikasının temeli törenle atıldı. 80 kişinin istihdam edileceği fabrikada paketlenecek suyun bir bölümü Irak'a ihraç edilecek.

İngiliz Msabrother Intratıonal.Co.Uk şirketi Hakkari'nin ilk su paketleme fabrikası olan Berçelan Su Paketleme Fabrikası'nın temelini attı. Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Otulca Köyü'ne yapılacak fabrikanın temel atma törenine Hakkari Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, İngiliz Msabrother Intratıonal.Co.Uk. şirketi Türkiye temsilcisi Merhdad Şhahverdianazar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, fabrikada 80 kişinin istihdam edileceğini belirterek, bu girişimin diğer işadamlarına da örnek olmasını istedi.

GÜNDE 160 TON SU PAKETLENECEK

Temel atma törenine katılan İngiliz şirketinin temsilcisi Merhdad Şhahverdianazar, günlük 160 ton su paketleneceğini belirterek, fabrikanın da 6 milyon dolara malolacağını söyledi. Farikanın 6 ay içinde faaliyete geçeceğini belirten Şhahverdianazar, "Paketleyeceğimiz Berçelan suyunun yüzde 70'ini Türkiye pazarına, yüzde 30'unu ise Irak'a göndermeyi planlıyoruz. Bu paketleme fabrikamız, ülke genelinde de Hakkari'yi iyi bir şekilde tanıtmaya vesile olacaktır. Yöre halkı hizmetin en iyisine layıktır. İnşallah burada çok daha iyi hizmetler yapmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından fabrikanın temeline ilk harç döküldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'ye İngiliz Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement