Hayatımızı Dondurmayın - Son Dakika
Güncel

Hayatımızı Dondurmayın

Hayatımızı Dondurmayın

Esenler Belediyesi, dondurma imalathanelerini denetledi.

19.06.2012 21:46  Güncelleme: 21:44

Havaların ısınmasıyla birlikte dondurma en çok tüketilen gıda maddesi haline geldi. Kurallarına göre sağlıklı şartlarda üretilip, yine aynı şekilde vatandaşa sunumu yapıldığı takdirde besleyici bir özelliği bulunan dondurma, hijyen olmayan ortamlarda imal edildiğinde ise; çeşitli hastalıklara sebep oluyor. Yaz aylarında önemli bir tüketim maddesi olan dondurmanın vatandaşlara sağlıklı bir şekilde sunulması için denetimlerini sıklaştıran Esenler Belediyesi, ilçedeki dondurma imalathaneleri ve satış noktalarında incelemelerde bulundu.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya başkanlığında Sağlık İşleri, Ruhsat ve Denetim, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden kurulan ekip, yapılan denetimlerde dondurma imalathaneleri ve satış reyonlarının ruhsat belgelerinden hijyen şartlarına kadar bütün ayrıntıları titiz bir şekilde inceledi.

Mimar Sinan, Nene Hatun ve Menderes mahallelerindeki dondurmacılarda yapılan denetimlerde bazı imalathanelerdeki üretimlerin uygun koşullarda yapıldığı tespit edilirken, bazı imalathaneler ise aranan şartlara uygun olmaması sebebiyle belediye ekipleri tarafından uyarıldı. Belediye ekipleri, istenmeyen şartlarda üretim yapan firma sahiplerine imalathanelerini uygun şartlara getirmeleri için 15 gün süre verdi. 15 gün içerisinde eksiklerini gidermeyen ve hijyen kurallarına uymayan imalathaneler mühürlenecek.

İYİLERE TEŞEKKÜR, KÖTÜLERE SÜRE

Denetimler sonunda bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, "Havaların ısınmasıyla vatandaşlar dondurma taleplerini arttırdılar. Dondurma tüketimi artınca halkın sağlığını ilgilendiren bir konu olduğu için Ruhsat ve Denetim, Zabıta, Veteriner İşleri ve Sağlık Müdürlüğü olarak ekiplerimizi oluşturduk.

Esenler'deki dondurma imalathanelerinin tamamını ruhsat ve hijyen yönünden sağlıklı dondurma üretiyorlar mı, üretmiyorlar mı? bu anlamda kontrol ederek denetliyoruz. Uygun yerler var, uygun olmayan yerler var. Uygun yerlere teşekkür ediyoruz. Uygun olmayan yerlere de gerekli uyarıları yapıp, belli bir süre verdikten sonra tekrar kontrole geleceğiz. Eğer istediğimiz şartlar oluşmamışsa, o iş yerlerini mühürleyeceğiz" diye konuştu.

İmalathanelerin hijyen kriterlerini değerlendiren Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun ise, "Esenler Belediyesi Sağlık Müdürlüğü olarak denetlediğimiz yerlerde sağlık açısından çok büyük bir sıkıntı yok. Ama dondurmanın daha sağlıklı olarak vatandaşlarımıza ulaşması için denetimlere devam etmemiz gerekiyor. Dondurmanın hijyenik bir ortamda üretilmesi gerekiyor. Boya katkı maddeleri sağlığa zararlı. Bunun için gerçek gıda maddeleri kullanmalarını öneriyoruz. Bunun için de gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Dondurmanın üretiminden vatandaşa ulaşıncaya kadar sağlıklı olması gerekiyor.

Bunun için dondurma üreticilerine eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerden çıkan sonuçlara uymalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye ekiplerinin imalathanesini sağlık kriterlerine uygun görmediği dondurma üreticisi Demir Şahselmani, "10 yıldır burayı işletiyorum. Çok fazla bir eksik yok ama uyarıları dikkate alacağım. Ben çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama ufak tefek eksiklikleri de gidereceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayatımızı Dondurmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement