Hayvan Dostlarımıza Bir İyilik de Siz Yapın - Son Dakika
Güncel

Hayvan Dostlarımıza Bir İyilik de Siz Yapın

Hayvan Dostlarımıza Bir İyilik de Siz Yapın

Manisa Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının artan su ihtiyacını karşılamak üzere şehrin muhtelif noktalarına otomatik su kapları konuldu.

03.07.2012 08:35

Veterinerler ve çeşitli firmaların desteğiyle gerçekleştirilen uygulama ile ilk etapta şehir içerisindeki on parka otomatik su kabı yerleştirildi. Hayvan severlerin takdirle karşıladığı uygulama, kalıcı olması nedeniyle büyük ilgi gördü.

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının artan su ihtiyacını karşılamak üzere şehrin belili noktalarına otomatik su kapları yerleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hasan Eryılmaz, Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin ve su kabı üreticisi firma yetkilileri ile birlikte kampanya niteliğindeki uygulamaya ilişkin Fatih Parkı'nda açıklama yaptı. Eryılmaz, Manisa Belediyesi olarak sokak hayvanlarının tedavilerinin yanı sıra beslenmelerine de önem verdiğini belirterek, otomatik su kaplarının Manisa'daki bir ihtiyacı daha ortadan kaldırdığını belirtti.

Veterinerlerin ve çeşitli firmaların desteği ile gerçekleştirilen uygulamayı anlatan Eryılmaz, projeye destek olmaları için de Manisalı hayvan severlere çağrıda bulundu.

Sosyal Sorumluluk Yerine Getirildi

İlk etapta 10 adet otomatik su kabının, sokak hayvanlarının uğrak yerleri olan parklara yerleştirileceğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz, kapların muhafaza edilmesi konusunda da vatandaşların duyarlılık göstermelerini istedi. Eryılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi, "Suyun bizim olduğu kadar diğer canlılar için de hayati önem taşıdığını hatırlatmak isterim. Özellikle kuşlar, kedi ve köpekler sıcak yaz günlerinde su sıkıntısı çekmektedir. Manisa Belediyesi olarak bu sıkıntıyı otomatik su kapları ile aşacağımıza inanıyorum. Başta Veteriner Hekimleri Odası olmak üzere Manisa'da klinikleri olan veteriner hekimler ve bu hizmete katkıda bulunmak isteyen firmalar tarafından belediyemize verilen bu otomatik su kapları şuan için Fatih Parkı, Laleli Parkı ve Ulupark'a ikişer adet, Gençlik Parkı, Sübyan Mektebi yanı, Sultan Parkı, KESS-Taylan Lokantası yanına birer adet yerleştirilecektir.

Oldukça kullanışlı olan su kaplarının su bağlantısını Belediye Su İşleri Müdürlüğümüz yapmakta, su bittiği zaman kaplar otomatik olarak kendini yenilemektedir. Amacımız elbetteki bu su kapları sayısını arttırmaktır. Bu konuda yardımcı olmak isteyen duyarlı Manisalılar'ı bekliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan isteğimiz bu kapların temiz tutulması ve tahrip edilmemesidir. Sosyal sorumluluk bilinci ile gerçekleştirdiğimiz bu hizmete katkı saylayan veteriner arkadaşlarımıza ve firma yetkililerine teşekkür ediyoruz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayvan Dostlarımıza Bir İyilik de Siz Yapın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement