HBB Düzenlediği Anma Etkinliğinde Tarihe Kapı Açtı - Son Dakika
Güncel

HBB Düzenlediği Anma Etkinliğinde Tarihe Kapı Açtı

HBB Düzenlediği Anma Etkinliğinde Tarihe Kapı Açtı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım'da Ulu Önder Atatürk'ü "Özledik" temasıyla ve tarihe kapı açan farklı bir anma etkinliğle andı.

12.11.2014 13:54  Güncelleme: 13:58

Etkinlik kapsamında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şimdiye kadar çok az kişinin izlemiş olduğu bir sinema gösterimi gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi(MSGSÜ) Sinema-TV Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş etkinlik öncesi Sinema-TV Bölüm Başkanı ve Sinema TV Merkezi Müdür Yrd. Prof.Dr.Alev İdrisoğlu, Sinema-TV Bölüm Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Asiye Korkmaz'a ziyarette bulunarak sohbet ettiler.

Ziyaret sırasında Hatay'ın tarihi ve toplumsal yapısından bahseden Başkan Savaş, Hatay'ı her insanın gelip görmesi gereken yerlerden biri olduğunun altını çizdi.

Kısa sohbetten sonra gösterimin yapıldığı Sinema-TV Salonuna geçerek Osmanlı tarihine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ait çok az kişinin izlemiş olduğu görüntüler izletildi.

İzletilen kesitlerde en çok dikkat çekenler arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya liderleriyle olan diplomasi görüşmeleri ve Anadolu'yu işgal eden dünya güçlerine karşı olan savaş hazırlıkları oldu.
İzletilen kesitlerden sonra Başkan Savaş, düzenlenen etkinlikte katkıda bulunan idrisoğlu'na ve Korkmaz'a teşekkür ederek "İzlettirdiğiniz bu görüntüler bizleri gerçekten çok duygulandırdı" dedi.

Korkmaz ve İdrisoğlu ise, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinliğin takdire değer olduğunu ifade ettiler. Yapılan sinema gösterisinin ardından Başkan Savaş Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yalçın Karayağız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HBB Düzenlediği Anma Etkinliğinde Tarihe Kapı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement