HDP, 7 Haziran Seçimleri İçin EMEP ile El Sıkıştı - Son Dakika
Güncel

HDP, 7 Haziran Seçimleri İçin EMEP ile El Sıkıştı

HDP, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde barajı geçmek için kolları iyiden iyiye sıvadı ve EMEP ile genel seçimler için ittifak yaptı.

22.02.2015 11:59  Güncelleme: 13:03

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP), 7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimlerde ittifak yapacak. HDP'nin bu hamlesi "barajı geçmek için çalışmalar hız kazandı" olarak yorumlandı.

LİDERLERİN İMZASIYLA AÇIKLANDI

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, imzasıyla yapılan açıklamada, Türkiye'nin, tarihinin en kritik seçimlerine hazırlandığı, seçimleri kritik hale getiren nedenin, içinde bulunulan toplumsal ve siyasal koşullar olduğu savunuldu.

HÜKÜMETE GÖNDERME

Mevcut Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve yüzde 10 seçim barajı ile gerçekleşecek seçimlerin demokratik ölçütler açısından son derece zaaflı ve eksikli olduğu belirtilen açıklamada, AK Parti hükümetinin, Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda gerekli demokratik değişiklikleri yapmadığı, seçimlere giderken gündeme getirdiği 'İç Güvenlik Paketi'yle ülkeyi kaosa sürüklediği, bazı özgürlükler konusundaki engellerin kaldırılmadığı savunuldu.

"SEÇİMLERDE SIRT SIRTA VERDİK"

Açıklamada, "Biz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, bugüne kadar yürüttüğümüz ortak mücadele ve ittifak deneyimlerimizin birikimleri ile birlikte bu seçimlere ittifak yaparak gireceğiz. Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve bileşeni tüm partileri, emek ve demokrasiden yana tüm güçleri, demokratik bir Türkiye'yi birlikte kurmak için, halklarımızın önüne kurulan barajları yıkmak için HDP çatısı altında ortaklaşmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

HDP, 7 Haziran Seçimleri İçin EMEP ile El Sıkıştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP, 7 Haziran Seçimleri İçin EMEP ile El Sıkıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • by meçhul: hdp candır heyecandır barış ve kardeşlik geliyor selahattin geliyor 80 103 Yanıtla
  • Bordo Bereli Bozo!: Agri dagina ipsiz ciksaniz bu secimi kazanamazdiniz halk siz gordu tanidi insanlara silah zoruyla oy kullandiramazsiniz Bize oy vermezseniz faili mechullar gibi sizi asit kuyularina atariz diyerek insanlari tehditle %6 oy aldiniz sizin ne yaptiginizi herkes biliyor doguda ama halki kendi iradesine birakin oyunuz %5 gecmez cooook kurt taniyorum hepsi sizden nefret ediyor eliniz kanli hele hele demirtas nasil es baskan oldun nasil Partiye geldigini ama bunlarin hesabi er yada gec sorulacak !!!! 20 48 Yanıtla
  • amedli: HDP de baraj korkusu başlamış . 8 34 Yanıtla
  • KARAYILAN: BASKAN KÜRT HALKI SENINLE GURUR DUYUYOR EN BÜYÜK SIZSINIZ AVRUPADAN SEVILEN INSAN BÜTÜN DÜNYADAN 32 9 Yanıtla
  • adnan: Yasasın kurt ve türk halkı 31 4 Yanıtla
  • Vedat: Allah'ın izniyle hdp bu barajı rahatlıkla atlatacaktır.. Din kardeşlerim bunu biliyorlar .. Ve Halkını seven herkes destek verecektir.. 21 10 Yanıtla
  • filiz: Akp korkusu hdp nin baraji gecmesi 23 7 Yanıtla
  • Murat: Bende HDP LİYİM artık 26 4 Yanıtla
  • ADIYAMANLI: OYLAR TABİKİ MHPYE BAŞKA PARTİMİ VAR ŞU ÜLKEDE 6 22 Yanıtla
  • ŞIRNAKLI73: Oyum Bu seçimde Mhpye nasipse Hdp pkk faşistlerine dur demek için 7 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement