Hilmioğlu ile İlgili Tahliye Kararı - Son Dakika
Güncel

Hilmioğlu ile İlgili Tahliye Kararı

Hilmioğlu ile İlgili Tahliye Kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: "Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı, ağır bir haksızlığın giderilmesi ve hukukun üstünlüğünün gereğidir"

20.02.2014 15:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararını, "ağır bir haksızlığın giderilmesi ve hukukun üstünlüğünün gereği" olarak değerlendirdi.

Sarı, Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Bu sonuç, Fatih Hilmioğlu'nun, sessiz, onurlu direnişi ve kararlı hak mücadelesinin sonunda elde edilmiştir" ifadesini kullanan Sarı, açıklamasında şunları kaydetti:

"AKP Hükümetinin totaliter uygulamalarının tüm ülkeyi açık hava cezaevine dönüştürdüğü, kişisel hak ve özgürlüklerin her geçen gün daha daraldığı koşullarda, bu mücadele önemli ve anlamlıdır. Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı, ağır bir haksızlığın giderilmesi ve hukukun üstünlüğünün gereğidir.

Bu karar Fatih Hilmioğlu ile benzer sorunları yaşayan tüm tutuklu ve hükümlüler için asıl alınması gereken bir karardır. Sayın Fatih Hilmioğlu'na, ülkenin aydınlık geleceğine yaptığı katkı, bu yolda ödediği ağır bedel ve yürüttüğü hak ve demokrasi mücadelesi için şükranlarımı sunar, sağlıklı ve özgür bir yaşam dilerim." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hilmioğlu ile İlgili Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement