Hopa Olaylarına Katılan Avukatların Davası - Son Dakika
Güncel

Hopa Olaylarına Katılan Avukatların Davası

Hopa Olaylarına Katılan Avukatların Davası

Hopa olayları üzerine Ankara'da düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na Muhalefet" suçundan dava açılan 6 avukatın yargılanma...

19.11.2013 14:22

Hopa olayları üzerine Ankara'da düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları  iddiasıyla haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na Muhalefet" suçundan dava açılan 6 avukatın yargılanmasına başlandı.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık avukatlar Çiğdem Tan, Sevinç Hocaoğulları, Duygu Demirel, Bülent Teoman Özkan ile Deniz Özbilgin ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanık Çiğdem Tan, 2011'de Hopa'da meydana gelen olaylarda Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmesi üzerine çalıştığı sendikanın basın açıklaması yapma kararı aldığını, eyleme de avukat olarak görevli katıldığını söyledi. İddianamede yer aldığı gibi polise taş ve sopa ile saldırmadığını belirten Tan, suçlamaları kabul etmedi.

Sanık Deniz Özbilgin de "Vicdani bir sorumluluk gereği eyleme kaldım. AK Parti İl Başkanlığına geldiğimizde kolluk güçleri 'demokratik kullanımınız buraya kadar, bundan sonrasına izin verilmeyecek' dedi. Eylemin kolluk güçlerince de yasaya uygun olduğu bilinmektedir. Daha sonra yasaya aykırı olarak topluluğu dağıtmaya yönelik girişimde bulunulmuştur. Dosyada hiçbir somut suç yok. Eyleme katıldım ama suç teşkil edecek hiç bir şey yapmadım" diye konuştu.

Sanık Duygu Demirel ise avukatlık mesleğinin sadece cübbe ve duruşma salonlarına sığdırılamayacağını, fabrikada, cenazede, gecekonduda her daim müvekkillerinin yanlarında olduklarını söyledi.

Sanık Bülent Teoman Özkan da avukatlık mesleğinin toplum hayatının her aşamasında yapılması gerektiği düşüncesinde olduğunu, avukat olarak bir suç işlemediklerini öne sürdü.

Sanık avukatlarından Saliha Şahin, toplanacak hiç bir delil bulunmadığını belirterek meslektaşlarının beraatını talep etti.

Mahkeme, bazı eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hopa Olaylarına Katılan Avukatların Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement