Hurda Traktörden Gokart Aracı Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Hurda Traktörden Gokart Aracı Yaptılar

Hurda Traktörden Gokart Aracı Yaptılar

Antalya Döşemaltı Organize Sanayi (OSB) Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojileri Alanı'nın 7 öğrencisi, eski bir traktör motorunu kullanarak 13.5 beygir gücünde gokart aracı yaptı.

12.05.2012 11:40

Antalya Döşemaltı Organize Sanayi (OSB) Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojileri Alanı'nın 7 öğrencisi, eski bir traktör motorunu kullanarak 13.5 beygir gücünde gokart aracı yaptı.

OSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojileri alanı 12. sınıf öğrencileri yıl sonu öğrencisi bitirme projesi olarak kendi imkanlarıyla bir araç yapmaya karar verdi. 7 öğrenci okulun atölyesinde tamir edilemeyen çim biçme traktörünün motorunu kullanarak bir gokart aracı yapmak için kolları sıvadı. Öğrenciler, boş zamanlarının çoğunu atölyede geçirmeye başlarken, çoğu zaman gece eve geç saatlerde giden öğrenciler bir ay gibi bir sürede gokart aracını yapmayı başardı. Öğrencilerin kendi imkanlarıyla yaptıkları araç deneme sürüşlerinde olumlu sonuç verdi. Normal gokart aracından 30 santimetre uzun ve motor gücüde 13.5 beygir olan araçla öğrenciler bitime projesi dersinden tam not aldı.

Okul bahçesini gokart alanına çeviren öğrencilerden Mert Akçay, bir çim biçme traktöründen esinlenerek gokart aracı yaptıklarını söyledi. Akçay, "Dizaynını değiştirdik. Arkadaşlarımızla derslerimizden kalan zamanlarda çalışarak bu projeyi ortaya çıkardık. Gokartımız daha uzun ve ağır kalın bir araba. Bizim gokartımızın motor gücü 13.5 beygir, normal gokart 6 beygir gücünde. Daha çok sürat yapabiliyorsunuz. Şu an bir tane yaptık. İkinci bir araç içinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

YÜZDE YÜZ ÖĞRENCİ İŞİ

Projede yer alan öğrencilerden Mehmet Can ise atölyede bulunan malzemelerden gokart aracı yaptıklarını belirterek, "Kimseden bir yardım ya da parça almadık. Biz kendi atölyemizde emeğimizle yaptık. Yüzde yüz öğrenci işi. Ders saatinde ders yaptık, diğer zamanlarda ise bunun üzerinde çalıştık. Hem dersten iyi not aldık, hem de somut bir proje ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Makine Teknolojileri Alanı Şefi Mehmet Tetik ise 12. sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında güzel bir çalışmaya imza attığını dile getirdi. Öğrencilerinin çok gayretli çalıştığını ifade eden Tetik, "Bizden herhangi bir destek almadılar. Hepsi araç üzerinde ayrı ayrı emek verdi. Öğrencilerimiz dersten ve sözlü notundan yüz aldılar. Bu onlar için onlar için bir başlangıçtı. Eğer imkan verilirse bu öğrencilerin neler yapabileceğine güzel bir örnek diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hurda Traktörden Gokart Aracı Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement