Iğdır'a Milli Piyango Vurdu - Son Dakika
Güncel

Iğdır'a Milli Piyango Vurdu

Iğdır\'a Milli Piyango Vurdu

Milli Piyango İdaresi Iğdır'a Öğretmen Lisesi yaptırıyor.

19.06.2012 16:38

Iğdır Valisi Amir Çiçek'in girişimleri ile Milli Piyango Genel Müdürlüğü Iğdır'a çok kapsamlı bir eğitim kompleksi yaptırıyor.

Iğdır Anadolu Öğretmen lisesi eğitim kompleksinin temelini atan Iğdır valisi Amir Çiçek," ikili görüşmeler sonucu Bu yatırımı Iğdır'a getirdik. Hayırlı bir işin temelini atıyoruz. Müteahhit arkadaşlardan isteyim gayretli çalışıp en kısa sürede okulu bitirmeleridir. Bu okullarla amacımız insanın eğitimine önem vermektir. Eğitim olursa kalkınma olur. Cahillik ortadan kalkar. Vatan Millet bayrak sevgisi herkeste olur. Iğdır'da en iyi kaliteli eğitimi vereceğiz. Mili Piyango yöneticilerine teşekkür ediyorum. Iğdırlı çocukların en iyi eğitimi görmesi gerekir. Burada güzel bir eğitim kompleksi yapacağız. Bölgenin en kapsamlı okulu olacak. Belediye'ye de teşekkür ediyorum. Iğdır geleceği parlak bir ildir. Cumhurbaşkanımız da bunu vurguladı. Artık Iğdır göç veren değil göç alan il konumundadır. Yakında havalimanımız açılacak Iğdır'ın kaderi değişecektir. "dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş'de konuşmasında toplam 14000M2 kapalı alanı olmak üzere 300 kişilik öğrenci yurdu,720 kişilik 24 derslikli lise 1500 kişilik kapalı spor salonu halı saha basketbol ve hentbol sahasından oluşan kompleks 2013-2014 yılında eğitime başlayacaktır. Iğdır'da liselrde okullaşma oranımız %55 dir bunu %100'e çıkarmamız lazım. Bu sene yapımına başlanan Kız Melek lisemiz ve bu okulla eğitimin sorunlarını en aza indireceğiz. Bu okulun yapılmasında katkı sağlayan Sayın valimiz Amir Çiçek ve Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer'e teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Çevre ve şehircilik müdürü Banu Arslan Can 'da okulun depreme ısı yalıtımına uygun olarak yapılacağını Iğdır'ın örnek binalarından bir olacağını söyledi.

İl Özel idare sekreteri Ferhat Akkuş'ta Eğitim alanında birçok yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımda Iğdır'da büyük bir eksikliği giderecektir. Eğitime önem vermeliyiz. Bugün bölgesel sıkıntıların başında eğitimsizlik geliyor. Bunu aşmalıyız. Müteahhit Servet Erdem Yahya Çelik in en kısa sürede işini bitirerek teslim edeceğine inanıyorum. "dedi.

Daha sonra Vali Amir Çiçek,Milli eğitim Müğdürü Dincer Ateş,Ak parti il başkanı Mustafa Buluş, Ferhat Akkuş Müteahhit Servet Erdem Yahya Çelik Kurban kesilerek butona basarak temeli attılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Iğdır'a Milli Piyango Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement