İha Yöneticileri, Konya Bilim Merkezi'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

İha Yöneticileri, Konya Bilim Merkezi'ni Gezdi

İha Yöneticileri, Konya Bilim Merkezi\'ni Gezdi

İhlas Haber Ajansı (İHA) yöneticileri, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’ni gezdi.

16.02.2014 09:48

İhlas Haber Ajansı (İHA) yöneticileri, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi'ni gezdi.

Konya'da bulunan İHA Genel Müdürü Thomas Bonifield, genel müdür yardımcıları, birim müdürleri ve bölge müdürleri, Konya Büyükşehir Bilim Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer, Konya Bilim Merkezi'nin, 99 bin 347 metrekarelik bir arazi üzerine inşaat üzerine inşa edilecek şekilde ve 26 bin 248 metrekarelik kapalı alana sahip olacak biçimde tasarlandığını belirterek, "Konya Bilim Merkezi; Ana Bina, Planetaryum Binası ve Gözlem Evi binalarından oluşmaktadır. Binalar iki adet çelik köprü ile birbirine bağlanmaktadır. Konya Bilim Merkezi açık-kapalı sergi alanları ve çevre tasarımı ile Türkiye'de içerik olarak bu kapsamda yapılacak ilk örnek olması açısından büyük önem arz etmektedir" dedi.

TEMATİK SERGİ ALANLARI

Konya Bilim Merkezi'ndeki tematik sergi alanı ile ilgili bilgi veren yetkililer, "Tematik sergi alanında, Temel Adımlar Sergisi, Vücudumuz ve Biz Sergisi, Dünyamız ve Biz Sergisi, Yeni Ufuklar Sergisi, Uzay ve Gökbilim Sergisi, Konya Bilim, Sanayi ve Kültür, Geçici Sergi Alanları, Okul Öncesi Çocuk Bilim Merkezi yer alacaktır. Konya Bilim Merkezi ayrıca, idari birimler, eğitim birimleri, konferans salonları, bilim kütüphanesi ve okuma salonları, restoran ve kafe mekanları, teknik üretim bakım ve kurulum atölyelerini bünyesinde barındıracaktır. Planetaryum binası, yarıçapı 14 metre olan tam küre formundadır. 43 metre yüksekliğindeki Gözlem Evi Kayar kalıp sistemi ile imal edilmiştir. Konya Bilim Merkezi cam cephe doğramasının yarım daire alanın bir parçası güneş pilleri ile donatılarak STC standartlarına göre 11-12 kW güç üretilmesi düşünülmüştür. Bilim Merkezi Bahçesine rüzgar gülü ile elektrik elde etme sistemi konumlandırılmıştır. Kış aylarında binanın açıkta bulunan kısımlarındaki yürüyüş alanlarında ve köprülerde kar-buz engelleme sistemi kurularak konforun arttırılması sağlanmıştır. Konya Bilim Merkezi Konya'da bu büyüklükte ilk defa yeşil bina örneği olarak Konya'da yükselmektedir. Konya'nın çehresini değiştirecek olan bina özellikleriyle ilkleri barındırmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA Genel Müdürü Thomas Bonifield ise Konya'yı her geldiğinde daha gelişmiş bulduğunu belirterek, Konya Bilim Merkezi'nin örnek bir yatırım olduğunu ifade etti. İHA yöneticileri daha sonra Konya'nın tarihi yerlerini gezdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İha Yöneticileri, Konya Bilim Merkezi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement