İhtiyaç Sahiplerinin Karnı, "Askıda Yemek"Le Doyuyor - Son Dakika
Güncel

İhtiyaç Sahiplerinin Karnı, "Askıda Yemek"Le Doyuyor

İhtiyaç Sahiplerinin Karnı, "Askıda Yemek"Le Doyuyor

Maddi durumu olmayan vatandaşlara yönelik fırın ve bakkallarda düzenlenen "askıda ekmek" uygulaması, İzmirli lokantacı tarafından yemeğe de uyarlandı  Lokanta işletmecisi Akgün: "Hayır yapm...

22.11.2013 13:26

HÜSEYİN BAĞIŞ - Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik fırın ve bakkallarda düzenlenen "askıda ekmek" uygulaması İzmir'de yemeğe de uyarlandı. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında lokanta işleten Emin Akgün, hasta ve hasta yakınlarının sıkıntısını görünce hayata geçirdiği "askıda yemek" uygulamasıyla, hayır yapmak isteyen vatandaşların ücretlerini ödedikleri yemek fişini askıya asarak, maddi durumu olmayanların bu fişle yemek yemesini sağlıyor.

Lokanta işletmecisi Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında bulunduğunu, buraya Ege'nin yanı sıra Türkiye'nin her köseşinden hastanın geldiğini, hasta ve hasta yakınlarının maddi, manevi durumlarının olumsuzluklarıyla sıkça karşılaştıklarını, fakat kendi olanaklarıyla bir yere kadar destek sağlayabildiklerini belirtti. Maddi durumu olmayan vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirilen "askıda ekmek" uygulamasından haberdar olunca bunu yemeğe uyarladıklarını ve İzmir'de ilk kez "yemek fişi tabelada" uygulaması başlattıkların bildiren Akgün, lokantaya gelen hayırsever, çevre esnafı ya da kuruluş yetkililerinin yemek fişi bedelini ödediklerini, tabelaya asılan bu fişleri ihtiyaç sahibi olan kişilerin alarak yemek yiyebildiğini anlattı.

Akgün, şunları kaydetti:

"Hasta ve yakınları yeri geliyor 1-1,5 ay hastanede kalıyorlar. İlk dönemlerde normal yemek yiyen bu kişiler sonralarında öğünlerini simit-peynirle geçiştirmek zorunda kalıyor, bu durumla sıkça karşılaşıyor ve üzülüyoruz. İşletme sahibi olarak mekanımdan kimseyi geri çevirmedim ve bu tür ihtiyacı olanlara yardımcı olmak bizim asli görevimiz. Esnaf olarak bunlara bir şekilde çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapmak bir görev, hizmet olduğunun bilinciyle 'yemek fişi tabelada' uygulamasına başlattık."

Akgün, kar gütmeden yemek fişinin bedelini 5 lira olarak belirlediklerini, vatandaşların öğünün karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Araştırmalarında Kocaeli'nde bu uygulamanın yapıldığın öğrendiğini ve İzmir'de de uygulamaya geçirdiğini belirten Akgün, şöyle konuştu:

"Çevre esnafı bu konuda destek vereceğini söyledri. Başarabileceğimize ve vatandaşların ihtiyaçlarına karşılayabileceğimize inanarak, biz de uygulamaya başladık. İlk gün 10 kişinin fiş bedeli ödeyerek katkı sağladığı uygulama, bir gün sonra ikiye katlandı. Her geçen gün destekçi sayımız artıyor. Özellikle esnaf ve hayırseverlerin katkısıyla daha da büyüyeceğine inanıyorum. Amacım bu daireyi genişletmek. Karşılığında Allah razı olsun demesi bizim için yeterli." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhtiyaç Sahiplerinin Karnı, 'Askıda Yemek'Le Doyuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement