İlk Sefer 19 Yıl Sonra - Son Dakika
Güncel

İlk Sefer 19 Yıl Sonra

İlk Sefer 19 Yıl Sonra

Temeli 19 Yıl Önce Atılan Gazipaşa Havalimanı'na İlk Tarifeli Uçuş Gerçekleşti

12.07.2010 16:49  Güncelleme: 17:31

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yapımına 1991 yılında başlanan havalimanında 19 yıl süren çalışmaların sonunda ilk tarifeli sefer bugün gerçekleştirildi. İstanbul'dan 4'ü mürettebat 65 kişi ile havalanan Bora Jet firmasına ait ATR 72- 500 tipi 'Orhan' adlı 66 kişilik yolcu uçağı Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı.

1991 yılında Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun döneminde yapımına başlanan Gazipaşa Havalimanı'na ilk tarifeli yolcu uçağı iniş yaptı. Bora Jet firmasına ait 'Orhan' adlı ATR 72- 500 tipi 66 kişilik yolcu uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün saat 11.20'de 30 dakikalık rötarla pilot Kadir Teker yönetiminde havalandı. 4'ü mürettebat 65 kişi bulunan uçakta Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cem Burak Özgenç, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ALTSO) Kerim Aydoğan, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri, TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Kemal Ünlü, TAV CEO Danışmanı Hüseyin Ulukanlı, Finlandiyalı avukat Vesa Juntunen ve Alanya ile Gazipaşa'dan gazeteciler yer aldı.

Saat 11.20'de havalanan uçak 1,5 saat sonra saat 12.50'de sorunsuz bir şekilde Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçaktaki ilk yolcular havalimanı pistinde Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı, çok sayıda Gazipaşalı ve folklor kıyafeti giyen öğrenciler tarafından karşılandı. Kaymakam Pamuk ve Alanya'dan ilk uçuşa katılan grup kaptan pilot ile pistte fotoğraf çektirdi.

BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

Gazipaşa Havalimanı'nın çok uzun bir geçmişi olduğunu vurgulayan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, şunları söyledi:

"Bu havaalanını planlayanları ve uygulayanları bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz. Onlar bu havaalanını hayal ettiler ve bu hale geldi. Bu havaalanının sadece Gazipaşa için değil bölgenin kalkınması için de son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da tarifeli uçuşlarla bölgemize güzellik katacaktır. Bu ilk yolculukta bizlerle birlikte olanlara teşekkür ediyorum. Bora Jet firması da cesur bir adım attı. Diğer firmalar da mutlaka buradaki potansiyeli görecek ve sefer düzenleyeceklerdir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Sefer 19 Yıl Sonra - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement