İmamlardan Tasavvuf Musikisi Konseri - Son Dakika
Güncel

İmamlardan Tasavvuf Musikisi Konseri

İmamlardan Tasavvuf Musikisi Konseri

Samsun'da İlkadım Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle kurulan, 18 din görevlisinden oluşan 'Türk Tasavvuf Musikisi Korosu' ilk konserini verdi.

18.01.2014 10:08  Güncelleme: 10:10

Samsun'da İlkadım Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle kurulan, 18 din görevlisinden oluşan 'Türk Tasavvuf Musikisi Korosu' ilk konserini verdi.

Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nda korist olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahneye çıkan 18 din görevlisi, Şef Erdal Şahin yönetiminde birçok eser seslendirdi. AKM Büyük Salon'da gerçekleştirilen konsere İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, repertuvarda yer alan çok sayıda ilahiyi seslendirerek katılımcıların beğenisini topladı.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Yahya Polat, "Bugün burada gerçekten ruhlarımızı, gönüllerimizi fetheden bir programa şahit olduk. Musiki ruhun gıdasıdır, ruhun gıdasına ihtiyacımız var. İşte bu programda bizler hep beraber gerek sözleriyle gerek sesleriyle ruhumuzun gıdasını aldık, derinlere daldık. Bu vesileyle İlkadım Belediye Başkanımıza ve koromuzun bütün elamanlarına gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise sahneye çıkan 18 din görevlisi ve koronun tüm elemanlarına teşekkür etti.

Daha sonra İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, günün anısına Şef Erdal Şahin'e çiçek ve plaket verdi.

Büyük Cami İmamı ve koronun koristlerinden Hamdi Demirbaş, Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun oluşmasında emeği geçen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a hediye olarak Kur'an-ı Kerim hediye etti. Büyük Cami İmamı Hamdi Demirbaş, Kur'an-ı Kerim'i öperek teslim ederken, Başkan Demirtaş aldığı Kur'an-ı Kerim'i aynı şekilde öperek, "Hayatta aldığım en anlamlı hediye" açıklamasında bulundu.

Ardından Demirtaş, 18 din görevlisi ile birlikte ilahi seslendirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmamlardan Tasavvuf Musikisi Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement