İnebolu Belediyesi'nde İhale Gerginliği - Son Dakika
Güncel

İnebolu Belediyesi'nde İhale Gerginliği

İnebolu Belediyesi\'nde İhale Gerginliği

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 200 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasının ihalesinde gerginlik yaşandı.

25.09.2012 14:43

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 200 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasının ihalesinde gerginlik yaşandı.

Mülkiyeti İnebolu Belediyesi'ne ait olan fabrikanın belediye binasında yapılan kira ihalesine mevcut kiracı ve bir firma katıldı. İnebolu Belediyesi tarafından kira bedeli 6 bin liradan başlatılan tekstil firmasının ihalesi, açık artırma sonucu 18 bin liraya kadar yükselince gerginlik yaşandı. İhale bedelinin yükselmesi üzerine fabrikada çalışan 200 kişilik işçi gurubu, İnebolu Belediyesi'nin önüne gelerek eylem yaptı. İşçiler Belediye tarafından ihaleye kısıtlı olarak başka bir firmanın daha katılmasını sağladığını düşünerek, eylem yaptı ve sloganlar attı.

Bu esnada fabrikanın ihale bedeli 18 bin liraya yükselince mevcut fabrika kiracısı Kerim Aydoğan, ihale sırasında süre isteyerek belediye dışına işçilerin yanına gitti.

Belediye önünde toplanan işçileri sakinleştirmeye çalışan Kerim Aydoğan, belediyeye ait fabrika binasını 7 yıl önce kiralayarak faaliyete geçirdiğini ve bu fabrikanın buralara gelmesinde büyük emekler harcadıklarını söyledi. Tekstil fabrikasının kirasının geçen yıl 2 bin 200 lira olduğunu ve yüzde 46'lık artışla 3 bin liraya yükseltildiğini aktaran Aydoğan, "Ben 6 bin lira kiraya razıydım. Tuttular karşımıza firma çıkardılar. Şu anda ihale 18 bin liraya çıktı. Ben süre istiyorum, fabrikayı boşaltıyorum" dedi.

Kerim Aydoğan, işçilerle bir müddet görüştükten sonra ihaleye geri döndü ve açık artırma sonucu ihalenin 20 bin 500 liraya diğer firmada kaldığı öğrenildi.

Fabrika işçileri Belediye önünde bunu protesto ederek, belediye binasının çevresinde yürüyüş yaptı ve sloganlar attı. İşçiler borçlarının olduğunu belirterek, bunu nasıl ödeyeceklerini ve fabrikanın diğer firmaya kalması sonucu kapanacağını iddia ettiler.

Belediye binası önünde emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, Belediyeye girmek isteyen işçilere izin verilmedi. Polis ile işçiler arasında da arbede yaşandı.

Protestoların büyümesi üzerine olay mahalline gelen İnebolu İlçe Emniyet Müdürü Oktay Topal, işçilere sakin olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, taşkınlık yapmamalarını istedi.

İşçilerin yoğun isteğine rağmen işçilerle görüşmek istemeyen Belediye Başkanı Engin Uzuner'i protesto eden işçiler, ihalenin usulen yanlış olduğunu ve geri adım atılmasını istedi. Ardından işçiler, Belediye binası çevresinden sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde ayrıldı.

İhaleyi kazanan diğer firma ise fabrikanın bir ay içersinde faaliyete geçeceğini belirterek, işçilerin gömlek üreten tekstil fabrikasının kapanmasının söz konusu olmadığını ve herkesin yeniden iş sahibi olacağını söyledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnebolu Belediyesi'nde İhale Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement