İnternet Andıcı Davası 13 Şubat'a Ertelendi - Son Dakika
Güncel

İnternet Andıcı Davası 13 Şubat'a Ertelendi

İnternet Andıcı Davası 13 Şubat\'a Ertelendi

İrticayla Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı davasının 51.duruşması sona erdi.

09.02.2012 20:06

İrticayla Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı davasının 51. duruşması sona erdi. Tutuksuz sanık Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi'nde bilgi destek uzmanı olarak çalışan eski sivil memur Meryem Kurşun'un çapraz sorgusu yapıldı. Davaya konu irtica.org internet sitesini yöneten Kurşun, "Sitelerde yayınlanan haberlerin TSK'nın kurumsal çizgisini yansıttığını düşünüyordum" dedi.

SİTENİN ADINI DURSUN ÇİÇEK BELİRLEDİ

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nde açılan davada delil olarak gösterilen bazı haberlerin bu sitelerden alındığını hatırlatarak, sitenin adının ve yayın içeriğini kimin belirlediğini sordu. Meryem Kurşun, sitenin adının ve hangi haberlerin yayınlanacağına şube müdürü Albay Dursun Çiçek'in karar verdiğini söyledi. Savcı Pekgüzel, tutuklu sanık sivil memur Bülent Sarıkahya da bulunan bir belgede kendisi hakkında "irtica uzmanı" olduğu yönünde not bulunduğunu hatırlatarak, bir haberin irtica unsuru taşıyıp taşımadığını nasıl belirlediğini sordu. Kurşun ise, "Eğitim almadım. Uzman değilim. iki çocuğum üzerine yemin ederim. Elimde bir cihaz mı var ki belirleyeyim. Ben bunu ölçemem. Çok nadir olarak tespit ettiğim haberleri proje subayına bildirdim o da müdüre gönderdi" diye konuştu.

KEŞKE HACKLENSEYDİ DE BUNLARI YAŞAMASAYDIM

Savcı Pekgüzel, davanın tutuksuz sanığı Murat Uslukılıç'ın ifadesinde, "İrtica.org sitesinde yüklenme olduğunu gördüm. Sivil memuru yorum yazmayın diye ikaz ettim. Konu türbanla ilgili bir şeydi galiba" şeklindeki ifadesini anımsatarak Kurşun'a sitedeki yüklenmenin nedeni olan konuyu sordu. Kurşun, "Türbanla ilgili olumsuz bir şey yazmam mümkün değil. Üniversite 2. sınıfta bir arkadaşım türbanlı olduğu için sınavdan çıkarıldı. Onunla birlikte biz de ağladık. Türban yasasına karşıyım. İkazının hangi konuyla ilgili olduğunu ise hatırlamıyorum" dedi. Bu sözler üzerine savcı Pekgüzel'in, "Siteye saldırı var deniyor. Site belki de hacklenecek ve size bunun zararı karşılatılacak. Böyle bir durumu unutmamanız gerekir" demesi üzerine sanık Kurşun, "Keşke hacklenseydi de bunları yaşamasaydım. Site yöneticisi olduğum için çok sık eleştiri geliyordu. 'Benim yorumumu neden sildin' diye. Küfürlü yorumları siliyorduk. Bununla ilgili bir konu olabilir hatırlamıyorum" yanıtını verdi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Kurşun'a, TSK'nın kurumsal çizgisi diyerek neyi kastettiğini sordu. Kurşun, Atatürkçü, laik cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir çizgi cevabını verdi. Kurşun'un ardından avukatı savunmasını yaptı. Avukatın savunmasına karşı diyeceği sorulan Kurşun, Avukatımın sözlerine katılıyorum. Adaletinize güveniyorum. Ben terör örgütü üyesi değilim" dedi.

Öte yandan Başkan Özese emekli Albay Dursun Çiçek'in ağır hasta olan annesini ziyaret etmek için dilekçe verdiğini belirterek, talebi yasada yeri olmadığı gerekçesiyle reddettiklerini açıkladı. Duruşma, 13 Şubat Pazartesi saat 09.00'a ertelendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnternet Andıcı Davası 13 Şubat'a Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement