İpek Saçlı Kadınlar Fotoğraf Sergisi Türkiyeyi Dolaşıyor - Son Dakika
Güncel

İpek Saçlı Kadınlar Fotoğraf Sergisi Türkiyeyi Dolaşıyor

İpek Saçlı Kadınlar Fotoğraf Sergisi Türkiyeyi Dolaşıyor

İpeğin Yolculuğu İpek Saçlı Kadınlar Fotoğraf sergisi Türkiyeyi dolaşıyor.

06.11.2013 10:53

2011'den beri Milas'ta, Bodrumda, İstanbulda açtığı fotoğraf sergilerinde hep Milası ve Çomakdağı'nı fotoğraflarıyla tanıtmaya çalışan Milaslı fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak "İpeğin Yolculuğu İpek Saçlı Kadınlar" fotoğraf sergisi 8 Kasımda Lüleburgazda Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası Giriş Fuayesinde açılıyor. Bu sene 3. Uluslararası Milas Festivalinin ana sergisi olan "İpek Saçlı Kadınlar" fotoğraf sergisini önce İstanbul Kadıköy Şirket-i Hayriye Sergi Salonununa taşıdı. Şimdi de Lüleburgaza taşıyor. Lüleburgazdaki sergi 26 Kasıma kadar sürecek. Ondan sonraki sergi İstanbul Tuzla'da açılacak.

Nayil Kabak "İpek Başlı Kadınlar" fotoğraf sergisinde Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için yapılan ipekçiliği, küçücük bir tırtıldan ipek'e olan serüvenini aşama aşama fotoğraflarıyla anlatıyor. Fotoğraflarının büyük bir kısmını doğduğu Milas yöresinden ve Çomakdağ'dan çekiyor. Milas ve çevresinin çok büyük bir fotoğraf arşivine sahiptir. Nayil Kabak'ın bu sergileri açmasında asıl amacı; Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için yapılan bu ipekçilik işini daha çok ipek tutarak daha çok gelir getirebilmelerini sağlamak için... Fotoğraflarını çekerken köylülere bilgiler veriyor, köylüleri bu işi yapmaları için teşvik ediyor. Çalışkan Çomakdağ Kızılağaç köylülerinin daha fazla ipekçilik yapacağına inanıyor. Her sergide bir de tanıtım standı açıp oraya Çomakdağdan mahalli giysili kadınlar getirip onların kendi ürettiği yöresel hediyelik eşyaları da tanıtıyor.

Nayil Kabak 'Milas yöresinden ve Çomakdağı tanıtan bu sergileri sürdürmeğe kararlıyım. Muğla ili, doğduğum yer olan Milas ilçesini ve Muğlanın diğer ilçelerini de dünyaya tanıtımı için fotoğraf çalışması yaparak ve fotoğraf sergilerimle Muğlayı tanıtmak istiyorum. Sergiler yurtiçi ile sınırlı kalmayacak. Yurt dışına da bu sergileri taşıyacağım." diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İpek Saçlı Kadınlar Fotoğraf Sergisi Türkiyeyi Dolaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement