İş Bırakan Sendika Üyelerine, 'işinize Gitsenize' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İş Bırakan Sendika Üyelerine, 'işinize Gitsenize' Tepkisi

İş Bırakan Sendika Üyelerine, \'işinize Gitsenize\' Tepkisi

Tokat'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 100 çalışan, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

21.12.2011 15:13

Tokat'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 100 çalışan, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemcileri gören bir kişi, "Ne eylemi yapıyorsunuz? İşinize gitsenize" diyerek tepki gösterdi.

KESK tarafından 21 Aralık'ta ülke genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılan gruptakiler, sendika binası önünde toplanarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Sayıları 100'ü bulan grup, önce halay çekti, ardından sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Eğitim- Sen Şube Başkanı Ertan Uysal, Türkiye'nin dört bir tarafında hak ve özgürlük arayan insanların insanca bir yaşam için sokalarda olduğunu söyledi. Tüm halk için eylemde olduklarını söyleyen Uysal, şöyle konuştu:

"Hükümetin kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi için çıkardığı yasalar yetmezmiş gibi, şimdi de kanun hükmünde kararnameler ile sermayeye hizmette sınır tanımadıklarını gösteriyorlar. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi, piyasa mantığıyla yürütülmesi süreci KHK düzenlemeleri ile son aşamaya gelmiştir. Kamuya yönelik kapsamlı saldırılar sadece biz kamu emekçilerini değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da yakından ilgilendirmektedir. Bu noktada KESK ve KESK'e bağlı sendikalar olarak kamu hizmetlerinin herkese eşit ve parasız olarak ulaştırılması için kamu hizmetini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini göstermek önemlidir."

'İŞİNİZE GİDİN' TEPKİSİ

Eylemin ardından alanda bulunan sendika üyelerine, yoldan geçen bir kişi tepki gösterdi. Samsun'dan Tokat'a muayene olmak için geldiği öğrenilen Rafet Ergin, "Millet işsizlikten 'İşe gireceğim' diye canını veriyor. İşinize gitsenize. Devlete dua edin, 'Allah razı olsun' deyin. Herkesin işi var, parası var, ekmeği var. Burada boşu boşuna grev yapmayın" diyerek tepki gösterdi. Ergin'i polis alandan uzaklaştırırken eylemciler sessiz bir şekilde dağıldı.

MT,FY(EA/SS) - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Bırakan Sendika Üyelerine, 'işinize Gitsenize' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement