Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler - Son Dakika
Güncel

Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler

Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler

Manisa'nın Soma İlçesi'nden, yazlık ev almak için Balıkesir'in Edremit İlçesi Akçay Beldesi'ne giden eski sendikacı 54 yaşındaki İsmail Özlen ile emekli 49 yaşındaki Şemsettin Uysal, kaldıkları evde yaktıkları mangalı uyurken ısınmak için içeri...

09.02.2013 14:53

Manisa'nın Soma İlçesi'nden, yazlık ev almak için Balıkesir'in Edremit İlçesi Akçay Beldesi'ne giden eski sendikacı 54 yaşındaki İsmail Özlen ile emekli 49 yaşındaki Şemsettin Uysal, kaldıkları evde yaktıkları mangalı uyurken ısınmak için içeri alınca, karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Soma'da SEAŞ'ta yıllardan bu yana işçi olarak çalışan, 1996-2002 yılları arasında Tes-İş Sendikası Soma Şube Başkanlığı'nı yapan İsmail Bilen ile Ege Linyit İşletmesi'nde (ELİ) şoförlük yaptıktan sonra emekli olan Şemsettin Uysal'ın, yazlık ev macerası acı sonla bitti. Akçay'da evi bulunan Bilen, arkadaşı Şemsettin Uysal'a da yazlık ev almak istedi. Bilen ve Uysal, 7 Şubat Perşembe günü Akçay'a giderek, Bilen'in İkizçay Mahallesi'nde apartman şeklindeki Somalılar Sitesi'ndeki evine yerleşti. Hava kötü olduğu için o gün gezip ev bakamayan Bilen ve Uysal, cuma günü için yine Somalı olan arkadaşları Ayhan Çengel ile buluşmak üzere sözleşti. İki arkadaş, akşam balkonda mangal yakarak yemek yedikten sonra uyumak için içeri girdi.

Bilen ve Uysal, yazlık evin soğuk olması nedeniyle yaktıkları mangalı da ısınmak için içeri aldı. 8 Şubat Cuma günü, öğle saatlerinde buluşmak için sözleştikleri Bilen ve Uysal'ın gelmemesinden şüphelenen Ayhan Çengel, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri Somalılar sitesi'ne geldiklerinde çaldıkları kapının açılmaması üzerine itfaiyeye haber verdi. İtfaiye merdiveni sayesinde üçüncü kattaki eve balkondan giren polis, Bilen ve Uysal'ın cansız bedenleri ile karşılaştı. Olay yerinde yapılan incelemede Bilen ve Uysal'ın mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

Evli ve 2 çocuk babası, eski sendikacı İsmail Bilen'in cenazesi bugün öğle namazından, evli ve 2 çocuk babası Şemsettin Uysal'ın cenazesi de ikindi namazından sonra toprağa verildi. - Manisa/ Soma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement