İsrail, Doğalgaz Restleşmesinde Rumlar'dan Yana Tavır Aldı - Son Dakika
Güncel

İsrail, Doğalgaz Restleşmesinde Rumlar'dan Yana Tavır Aldı

İsrail, Doğalgaz Restleşmesinde Rumlar\'dan Yana Tavır Aldı

İsrail, Türkiye ve Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki doğalgaz restleşmesinde, bölgede gaz ve petrol arama hakkının rumlara ait olduğunu belirterek safını belli etti.

06.11.2014 10:31  Güncelleme: 11:26

Kıbrıs Rum Kesimi ile Türkiye arasındaki doğalgaz restleşmesinden Yunanistan ve Mısır'dan sonra İsrail de Rum hükümetinden yana tavır aldı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Ankara'ya "Kıbrıslı Rumların doğalğaz arama hakkına saygı gösterin ve bölgede gerilimi tırmandırmayın" çağrısı yaptı.

"KIBRIS'IN BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYUYORUZ"

Jerusalem Post'un haberine göre Lieberman, her ülkenin komşularının egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin zaten çatışmalarla gergin olan bir bölgede sürtüşme çıkarmasının 'Tamamen gereksiz' olduğunu söyledi. Kıbrıs Rum kesiminden mevkidaşı Ioannis Kasulides ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanı, "Kıbrıs'ın bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Kendi ekonomik bölgenizde gaz ve petrol arama haklarına sahip olduğunuzdan eminiz" dedi.

TÜRKİYE BÖLGEYE GEMİ GÖNDERMİŞTİ

Türkiye ve KKTC ise, söz konusu bölgede hak iddia ederek Kıbrıslı Rumları hukuka aykırı hareket etmekle suçluyor. Türkiye'nin geçen ay bölgeye sismik veri toplamak üzere gemi göndermesi üzerine Rum yönetimi KKTC ile yürütülen müzakereleri askıya almıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsrail, Doğalgaz Restleşmesinde Rumlar'dan Yana Tavır Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • MİTAKONDRİ: YANAŞMA ÜLKE. . TOPRAĞI BELLİ OLMAYAN ÜLKE. . PARAYLA TOPRAK SATIN ALIP KENDİNE DEVLET EDİNEN ÜLKE. AYRIK OTU KİM TAKAR LAN SENİN DÜŞÜNCENİ. SANA BİZİM KADAR KAFA KALDIRAN BAŞKA Bİ MÜSLÜMAN ÜLKE OLSAYDI KALDIRIR UÇAKLARINI VURDURURDUN. HADİ YİYOSA TÜRKİYE Yİ DE VURSANA. SONRADAN YERLEŞTİĞİN O TORAKLARA SEBZE EKELİM 14 4 Yanıtla
  • A: Amerika bilir işini 5 0 Yanıtla
  • Az kaldi: La yahudi senin sonun Turkiyeden olacak. 4 0 Yanıtla

Advertisement