New York'ta İsrail Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

New York'ta İsrail Protesto Edildi

ABD'nin New York kentinde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

10.07.2014 08:43  Güncelleme: 09:07

ABD'nin New York kentinde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

New York'ta bulunan İsrail'in BM Daimi Temsilciliği önünde toplanan binlerce gösterici tekbir getirip, sloganlar atarak hava saldırılarını ve bu duruma duyarsız kalan medya kuruluşlarını kınadı.

Kadınların makyajlarını Filistin Bayrağı renklerinde yaptığı, yöresel kıyafetlerin tercih edildiği, İsrail'i kınayan döviz ve pankartların taşındığı eylemde, "Özgür Filistin", İsrail'e suç için para yok", "İşgale son" ve "İsrail'e hayır" sloganları atıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme, aralarında İsrail ve ABD vatandaşlarının da bulunduğu pek çok milletten kişi destek verdi. Eylemin gerçekleştiği 2. Cadde'nin karşı tarafında da küçük bir grup İsrail'e destek için toplandı.

Kalabalığın belirlenen alana sığmaması nedeniyle defalarca caddeye taştığı protesto, polis nezaretindeki yürüyüşle devam etti.

New York'un en önemli ulaşım arterlerinden 42. Sokak üzerinden 6. Cadde'deki Fox News binasına kadar yaklaşık 1,5 kilometre yürüyen eylemcilere yol boyunca Amerikalılardan alkışlarla destek geldi. Yaklaşık 3 saat süren eylem ve yürüyüş sırasında motosikletiyle kaza yapan Filistinli genç ile protestoculara müdahale etmek isteyen bir kişi gözaltına alındı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eylem, Fox News binası önünde olaysız sona erdi.

New York İsrail Protestosu

Muhabir: Bilgin S. Şaşmaz

Yayınlayan: Tarkan Demir

Detaylar

New York\'ta İsrail Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta İsrail Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement