İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Hollanda'da kınandı.

10.08.2014 18:18

UTRECHT - İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Hollanda'nın Utrecht kentinde protesto edildi.

Arasında Hollandalıların da olduğu farklı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin desteğiyle Utrecht şehir merkezinde düzenlenen mitingde, İsrail'in Gazze saldırıları kınandı, Filistin halkına destek mesajı verildi.

Yağmurlu havaya rağmen iki bine yakın kişinin katıldığı mitingde "Filistin'e özgürlük", "İsrail'e boykot", "Katliama son" ve "Gazze saldırılarına son" yazılı dövizler taşıyan grup sık sık "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Filistin'in yanı sıra Türk bayrakları da taşıyan gruptakiler, Gazze'deki katliamının bir an önce sona ermesini ve suç işleyen İsrailli yetkililerin cezalandırılmasını istedi.

Gazze'de bir ayı aşkındır çok sayıda kişinin öldüğünü belirten Sosyalist Partili (SP) eski senatör Anja Meulenbelt, Filistin'de yaşanan drama dikkati çekti.

Gazze'de ve Filistin genelindeki işgallerin sonra ermesi gerektiğini bildiren Meulenbelt, Filistin'e desteklerinin devam edeceğini söyledi.

İsrailli yetkililerin işledikleri suçlardan dolayı uluslararası alanda yargılanması gerektiğini belirten Meulenbelt, "Gazzelileri asla yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Gösteriye katılanlar konuşmaların ardından kent merkezine doğru yürüdü.

-Gazze'ye yardım kampanyası başlatıldı-

Bu arada Hollanda genelinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları da Gazze'ye yardım kampanyası başlattı. Ülke genelindeki kampanyada toplanan yardım paraları Islamic Relief aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacak.

Söz konusu kampanyaya destek verdiklerini belirten Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD-Hollanda) Başkanı Mehmet Salih Kaya, bu kapsamda büyük bir dram yaşayan Gazzelilere destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Gazze halkının çektiği acılara kayıtsız kalmalarının söz konusu olamayacağını dile getiren Kaya, "Her zaman onların yanında olacağız. Türk halkı ve Filistin halkı kardeştir" dedi. - Utrecht

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement