İsviçreliler Kobanililer İçin Köy Kuracak - Son Dakika
Güncel

İsviçreliler Kobanililer İçin Köy Kuracak

İsviçreliler Kobanililer İçin Köy Kuracak

İsviçre'deki 8 siyasi partinin grup başkanları ve 65 milletvekili bir araya gelerek Suruç'ta, Kobanililer için "İsviçre Köyü" inşa etme kararı aldı.

16.12.2014 12:19

İsviçre'nin Basel ve Basellandt kantonlarında milletvekillerinin öncülüğünde kurulan "Kobanili Çocuklar Üşümesin İnisiyatifi", Suruç'taki Kobanili göçmenler için İsviçre Köyü inşa ediyor.

Projeye, iki kantondaki 8 siyasi partinin grup başkanları ve 65 milletvekili destek veriyor. Projeyi, SchweizerischKurdischeGemeinschaft, Basel- Van Kardeş Şehir Projesi ve Med Kültür Merkezi yürütecek. Suruç Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, proje üç aşamada gerçekleştirilecek: 400 bin İsviçre Frankı karşılığında 100 konteyner temin edilecek. Konteynerlerin yerleştirilmesi ve düzenlenmesi sağlanacak. Düzenli sosyal yardımlar gerçekleştirilecek. Projeye, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Suruç Belediyesi ve Kobanelilerin sorunları için kurulan kriz masası da eş güdümlü destek verecek. Proje hakkında bilgi veren yürütücülerden Basel Kantonu Milletvekili AnnemariePfeifer, "Konteynerler temin edildikten sonra yaşama elverişli hale getirilmesi için iç ve dış donanımı yapılacak. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere Kobanililerin sosyal yaşamlarına ilişkin yardımlar gerçekleşecek" dedi.

40 BELEDİYE BAĞIŞ YAPTI

Projenin birinci aşamasının grup sözcüsü ve Basel Parlamentosu Milletvekili Atilla Toptaş ise Basel Kantonu'na bağlı 40 belediyenin 15 bin İsviçre Frankı yardımda bulunduğunu belirterek, Bettingen Belediyesi'nin ise olumlu yanıt verdiğini ancak bağış yapacağı miktarı önümüzdeki günlerde açıklayacağını aktardı. Toptaş, "En kısa zamanda projenin birinci aşamasının gelen bağışlarla tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.

SVP HARİÇ TÜM PARTİLER

Projeye oldukça yoğun bir ilgi olduğunu belirten Toptaş, şunları aktardı: "İsviçre Halk Partisi (SVP) hariç tüm partilerden milletvekilleri ve grup başkanları projenin desteklenmesi için imza verdi. Konu en kısa zamanda hükümetin gündemine getirilecek. En önemlisi de BasellandtKantonu'na bağlı onlarca belediye daha harekete geçecek."

Projeyi bir başlangıç olarak gördüklerini de kaydeden Toptaş, "Projenin gerçekleşmesi, aynı zamanda bir kurumsallığı da getirecektir. Uzun vadeli bir projenin ilk tohumlarını atıyoruz, denilebilir" dedi.

SOKAĞA DA ÇIKACAKLAR

Projenin yürütücülerinden SchweizerischKurdischeGemeinschaft ve Med Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Edibe Gölgesi, ikinci ve üçüncü aşama için İsviçre Federal Parlamentosu ve afet ve savaş mağdurlarıyla ilgilenen yardım kuruluşu DEZA ile temasa geçtiklerini, görüşmelerin olumlu ilerlediğini paylaştı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İsviçreliler Kobanililer İçin Köy Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement