İtalya İstanbul Başkonsolos'u Alberini, Düzce'de - Son Dakika
Güncel

İtalya İstanbul Başkonsolos'u Alberini, Düzce'de

Başkonsolos Alberini, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır'ı makamında ziyaret etti.

10.03.2014 23:46  Güncelleme: 15:43

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Türkiye'de yaşanan dinleme olaylarına ilişkin İtalya'da da benzer olayların yaşandığını ve ses kayıtlarının çözümlenmiş halinin gazetelerde metin olarak yayımlandığını söyledi.

Bir takım resmi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Başkonsolos Alberini, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Fahri Çakır'ı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alberini, Türkiyenin gündemi meşgul eden dinleme olaylarının benzerlerinin İtalya'da da gerçekleştiğini belirtti.

İtalya'da bu tür olayların geçmişte yaşandığını ve gazetelede geniş yer aldığını anlatan Alberini, " Bunların çözümlenmiş hali gazetelerde metin halinde yayımlandı. Hem özel hayatın gizliliği açısından hem de sürdürülmekte olan soruşturmaların gizliliği açısından çok hassas bir konu. Bu konu bu bakış açılarıyla değerlendirildi. Kuşkusuz yargı organların bağımsızlığı açısından da değerlendirildi. İtalya'da olanlar bu şekilde değerlendirildi" dedi.

Gezi Parkı olayları ve ardından yaşanan 17 Aralık operasyonu sonrasında Türkiye'ye yönelik ilgide herhangi bir azalma olmadığını kaydeden Alberini, İtalyan firmaları tarafından sürekli taleplerin geldiğini, öte yandan da Türk yatırımcıları İtalya'ya çekme konusunda çalışmalarının olduğuna değindi.

"Artık ilişkilerimiz öylesine girift hale geldi ki eskisi gibi sadece mal alıp satma dönemleri bitti" diyen Alberini, şöyle konuştu:

"İtalya'da da birlikte çalışma hatta dünyanın başka ülkelerinde de birlikte çalışma aşamalarındayız. Sözünü ettiğiniz diğer unsurlar hakkında da zaten Avrupa Birliği Brüksel merkezli olarak açıklamalarını yaptı. Doğrudan doğruya onları referans alabilirsiniz."

Alberini, daha sonra Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Su, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Alberini'ye Düzce'nin yöresel ürünlerinin bulunduğu hediye sepetini takdim etti.
 

İtalya İstanbul Başkonsolos\'u Alberini, Düzce\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya İstanbul Başkonsolos'u Alberini, Düzce'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement