İtfaiyecilerden 60 Gönüllüye Uygulamalı Eğitim - Son Dakika
Güncel

İtfaiyecilerden 60 Gönüllüye Uygulamalı Eğitim

İtfaiyecilerden 60 Gönüllüye Uygulamalı Eğitim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi , Kahramanlar Offroad Kulübü üyesi 60 gönüllü itfaiyeciye 44 saat süren arama, kurtarma, ilkyardım ve yangın güvenliği eğitimi verdi.

11.09.2014 02:51  Güncelleme: 08:36

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Kahramanlar Offroad Kulübü üyesi 60 gönüllü itfaiyeciye 44 saat süren arama, kurtarma, ilkyardım ve yangın güvenliği eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Offroad Kulübü üyesi ve 60 kişiden oluşan Arama Kurtarma Moral Destek (AKMOD) ekibine yangın güvenliği, trafik kazaları, ilkyardım, ileri düzey arama ve kurtarma eğitimleri verildi. 44 saatlik eğitimin sonunda gönüllü itfaiyecilere araç yangını ve kaza sonrası araçta sıkışan kazazedelerin kurtarılması uygulamalı olarak gösterildi.

İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, AKMOD'un gönüllü itfaiyecilik konusunda Türkiye'de model olacak çalışmalara imza attığını belirterek, "Bu katılımla özellikle kentsel arama kurtarma ve dağcılık faaliyetlerinde çok güçlendik. Bizim itfaiyemiz, şehir genelinde 26 ayrı noktada hizmet veriyor. Ama özellikle şehrimizin coğrafi yapısı sebebiyle bu sayı her yere yeterince hızlı ulaşabilmemiz için yeterli değil. Biz bu sıkıntıyı gönüllü itfaiyecilik modeliyle aşmayı amaçlıyoruz. Bugün Kahramanmaraş'ın tüm mahallelerinde AKMOD'un üyeleri var ve bizim eğitim hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Yakın zamanda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalarda arama ve kurtarma tatbikatları yapacağız" dedi.

Gönüllü itfaiyeciler adına konuşan Gökmen Kanarya ise aldıkları eğitimle olası durumlarda çalışmalar yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizler amatör olarak zaten yaptığımız arama ve kurtarma faaliyetlerini artık daha profesyonelce yapabileceğimiz bu eğitimi aldığımız için çok mutluyuz. Biz biliyoruz ki bir insanı kurtarmak, insanlığı kurtarmak gibidir. Biz bu arazi araçlarını hobi olarak kullandığımız gibi insanlığa hizmet amacıyla da kullanmak istiyoruz. Bu bağlamda İtfaiye Daire Başkanlığı ile işbirliği içerisine girmek istedik, onlar da bu birlikteliğin vatandaşlara hizmet için çok faydalı olacağını söylediler. Umarız bu organizasyon diğer şehirlere de bir örnek olur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtfaiyecilerden 60 Gönüllüye Uygulamalı Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement