İzmir'de Büyükşehir Tutuklamalarına Protesto - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Büyükşehir Tutuklamalarına Protesto

İzmir\'de Büyükşehir Tutuklamalarına Protesto

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki tutuklamalar, eylemle protesto edildi.

14.01.2012 15:54

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki tutuklamalar, eylemle protesto edildi. Tutuklu yakınları, "İzmir'de adalet istiyoruz" sloganları atarken, eyleme destek için gelen "Afet' adlı köpeğin boynuna da, tutuklu sahibi Ali Sabuktay'ın serbest bırakılması için "Ali'yi bekliyoruz" yazılı pankart asıldı.

Bugün, saat 14.00 sıralarında, Büyükşehir Belediyesi Binası önünde toplanan, tutuklu bürokratlar ve çalışanların yakınlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, "İzmir'de adalet istiyoruz", "Adil yargı herkesin hakkı" sloganları attı. Protesto eylemine, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da destek verdi. "ADALET İSTİYORUZ"

Eyleme destek için getirilen "Afet' adlı köpeğin boynuna da, tutuklu sahibi İZENERJİ A.Ş. Genel Müdürü Ali Sabuktay'ın serbest bırakılması için "Ali'yi bekliyoruz" yazılı pankart asıldı. Tutuklu yakınları adına açıklama yapan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı'nın kardeşi Kaner Kırmızı, "Niyetimiz, bu eylemle mahkeme üzerine baskı yapmaktan çok, adaletin bir an evvel gerçekleşmesi için çağrı yapmaktır. Canımız yanıyor, içimiz acıyor. Hayatında mahkeme kapısı görmemiş olan bizler, şimdi cezaevleri kapısında özlemle beklemekteyiz. Ortak dileğimiz, tutuklamaların cezaya dönüştüğü bu sürecin bir an önce bitmesi. Özel yetkili mahkemeler, Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamı niteliğindedir. AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın ifade ettiği gibi, adliye binaları modernleştirilmiş ama zihniyet değiştirilmemiştir. Bizler, yakınlarımızın özel yetkili mahkemelerde yargılanmasını istemiyoruz. Geç kalan adalet, adalet değildir. Soruşturma ve yargılama sürecine insan onuru ve hakların korunması yönünde gerekli hassasiyetin gösterilmesi, tutukluların ve bizlerin en temel hakkıdır. Adil yargılanma herkesin hakkıdır. Hiçbir yakınımız, herhangi bir çıkar amaçlı örgüt kurmuş değildir. İzmirliler olarak, İzmirlileri mağdur etmeyecek yargılama sürecini talep ediyoruz. Tüm İzmirliler adına İzmir'de adalet istiyoruz" dedi.

Kırmızı, her hafta cumartesi günü, kentin çeşitli noktalarında aynı gerekçeyle benzer eylemlerde bulunacaklarını da dile getirdi. Grup, açıklamanın ardından ıslıklı ve alkışlı protesto da bulunup olaysız dağıldı.

TT(İÖ/AK) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Büyükşehir Tutuklamalarına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement