İzmir'de Üniversite Sanayi İşbirliği - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Üniversite Sanayi İşbirliği

İzmir\'de Üniversite Sanayi İşbirliği

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe kampüsünde Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temeli atıldı

20.09.2013 18:10

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Tınaztepe Kampüsünde Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temeli atıldı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, buradaki törende yaptığı konuşmada, üniversitelerinin kuruluşunun üzerinden 31 yıl geçtiğini ve her geçen gün büyüdüklerini belirterek, bu yıl 63 bin 478 öğrenci sayısına ulaştıklarını söyledi.

Füzün, söz konusu merkezin ruhsatını iki bölge halinde ocak ayında aldıklarını, diğer bölgenin de DEÜ Tıp Fakültesi içerisindeki sağlık kampüsünde olduğunu dile getirdi. Tınaztepe Kampüsünde 17 bin 400 metrekarelik alanlarının olduğunu, 100 günde tamamlanması planlanan 2 katlı merkezin 2 bin 500 metrekarelik alana inşa edileceğini aktaran Füzün, şöyle konuştu:

"6 bin 800 metrekare daha inşa alanımız var. Şu anda 50 şirket bizle iş yapabilmek için sırada bekliyor. Yıllardan beri özlemlediğimiz üniversitenin sanayiyle buluşmasını realize edilmesini, hayata geçmisini sağlamış olacağız. Bundan dolayı çok mutluyum. Teknopark şirketinde en büyük hissedar yüzde 75 ile biziz. Bunun dışında Katip Çelebi Üniversitesi, Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ekonomi Üniversitesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin de aralarında yer aldığı 14 ortağımız daha var. Merkezin İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."

Rektör Füzün ve protokol üyeleri daha sonra merkezin temelini attı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Üniversite Sanayi İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement