Japonya'dan İstanbul'a Hasret Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Japonya'dan İstanbul'a Hasret Yolculuğu

Japonya\'dan İstanbul\'a Hasret Yolculuğu

Depremzedelere yardım için geldiği Van'da yıkılan Bayram Oteli'nin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden dostor Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki, Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılan ve oğlunun adının verildiği parkı görmek için İstanbul'a geldi.

11.02.2014 15:50

Depremzedelere yardım için geldiği Van'da yıkılan Bayram Oteli'nin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden dostor Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki, oğlunun adının verildiği parkı görmek için İstanbul'un Sarıyer ilçesine geldi.

Sarıyer Belediyesinden yapılan açıklamada, Keiko Miyazaki, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda ile Ferahevler'de oğlunun adı verilen parkı ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, Miyazaki'nin, oğlunun büstüne sarılırken, duygulandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Miyazaki, parkın içinde bulunan Atsushi Miyazaki büstünün yüz ifadesinin, şefkatli görünmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Miyazaki, duygularını "Oğlumun anısının Türkiye'de yaşatılmasından dolayı onur duyuyorum. Bu parkın yapımında emeği geçen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e ve Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Bizim için anlamlı olan bu parkın, Sarıyerlilerin hayatının bir parçası olduğuna şahit olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" ifadeleriyle dile getirdi.

Van'da, 2011'de meydana gelen deprem sonrasında yaralıları kurtarmak için AAR Japan'ın görevlisi olarak gelen ve ikinci depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Doktor Atsushi Miyazaki'nin adı, Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde Japon Bahçesi olan parka verilmişti. Keiko Miyazaki, Japonya, Almanya ve Türkiye'den gelen konukların katılımıyla  gerçekleştirilen parkın açılışına katılamamıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japonya'dan İstanbul'a Hasret Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement