Kablolu Su Kayağı Merkezi Tatilcilerin Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Kablolu Su Kayağı Merkezi Tatilcilerin Gözdesi

Kablolu Su Kayağı Merkezi Tatilcilerin Gözdesi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Rus yatırımcı Igor Kolzhanov tarafından yaptırılan 'Kablolu Su Kayağı Merkezi' hizmete açıldı.

12.06.2012 14:04

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Rus yatırımcı Igor Kolzhanov tarafından yaptırılan 'Kablolu Su Kayağı Merkezi' hizmete açıldı.

Kargıcak Beldesi'ndeki Goldcity Turizm Kompleksi içerisinde Rus yatırımcı Igor Kolzhanov tarafından yaptırılan 'Kablolu Su Kayağı Merkezi' 1.1 milyon Euro'ya mal oldu. Yağmur sularıyla doldurulan ve toplam 1.5 milyon metreküp su kapasitesine sahip yapay gölet üzerine kurulan 'Kablolu Su Kayağı Merkezi'nin açılışında gösteri yapan profesyonel su sporcuları, büyük ilgi gördü. Rus su sporları tutkunu Alexander Yaschenko'nun, kendi tasarımı 'flyboard' ile yaptığı gösteri bol bol alkış aldı. 'Jet-ski'ye bağlı olarak çalışan 'flyboard' ile yaklaşık 7- 8 metre yükselen, balık gibi suya dalıp çıkan Yaschenko, gösterisiyle beğenildi. Diğer 'flyboard'ların aksine kontrol paneli kullanıcı tarafından kumanda edilen flyboard ile istediği manevraları yapan Yaschenko, gösterisi sırasında bir süre tribünlerin önünde havada durdu, kendisine ikram edilen şarabı içti, kebaptan yedi. Profesyonellerin ardından 'kablolu su kayağı'nı denemek isteyen tatilciler, pek başarılı olmadı. Su yüzeyinde kalmak için çabalayan tatilciler, sık sık düştü.

1.1 MİLYON EURO'YA MAL OLDU

Rusya'da inşaat firması bulunan 39 yaşındaki Igor Kolzhanov, tesisin 1.1 milyon Euro'ya mal olduğunu söyledi. Tesiste yapılacak sportif aktiviteler sayesinde Alanya'nın daha fazla turist ağırlayacağını anlatan Kolzhanov, "Alanya'da ev satın aldıktan sonra bölgede bu tür bir spor tesisi olmadığını fark ettim. Bu nedenle bir spor tesisi yapmaya karar verdim. Bu alanda uzman Almanya'dan bir şirketle irtibata geçerek önce keşif yaptık. Göleti büyüttükten sonra zor da olsa sonunda hayallerimizi gerçekleştirdik" dedi.

Tesiste zamanla daha farklı aktivite yapılması için projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Kolzhanov, ilk etapta geceleri su kayağı ve suda film gösterimi yapılması için planlamalar yaptıklarını kaydetti.

4 GÖLET BULUNUYOR

Goldcity Turizm Kompleksi'nin sahibi Kerim Aydoğan, komplekste 4 gölet bulunduğunu söyledi. Tatilcilerin göletlerde hem balık avlama imkanı bulduğunu hem de su sporları yapabildiğine dikkati çeken Aydoğan, bölgenin su sporları alanında büyük bir gelişme gösterdiğini kaydetti. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kablolu Su Kayağı Merkezi Tatilcilerin Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement