Kadınlar 'Eylem Planı' İstiyor - Son Dakika
Güncel

Kadınlar 'Eylem Planı' İstiyor

Kadınlar \'Eylem Planı\' İstiyor

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nur Hilal Gündüz, kadına şiddet olaylarının son 7 yılda yüzde 1400 arttığını belirterek, “Kadınların yaşam hakkını garanti altına almak üzere ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hazırlanmalı, gerekli tüm adımlar atılmalı ve fiili olarak yaşama geçirilmelidir” dedi.

07.03.2015 12:30

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nur Hilal Gündüz, kadına şiddet olaylarının son 7 yılda yüzde 1400 arttığını belirterek, "Kadınların yaşam hakkını garanti altına almak üzere ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hazırlanmalı, gerekli tüm adımlar atılmalı ve fiili olarak yaşama geçirilmelidir" dedi.

Altınordu ilçesinde bulunan kadın avukat ve noterler kahvaltıda bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen kahvaltıya Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt, Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hilal Gündüz ve komisyon üyeleri ile kadın avukat ve noterler katıldı. Burada bir açıklama yapan Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Başkanı Av.Hilal Gündüz, kadına şiddet olaylarının son yıllarda tırmandığına dikkat çekti. Dünya ve Türkiye'de kadına yönelik şiddet olaylarının resmi rakamlara göre son 7 yılda yüzde 1400 artış gösterdiğini vurgulayan Av.Gündüz, "Ülkemizde kadınlar yaşamın her alanında şiddete maruz kalmaktadır. Ama kadınlar en çok eşleri ya da sevgilileri tarafından şiddete maruz bırakılmaktadır" diye konuştu.

"EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELDİKÇE KADINA ŞİDDET AZALIYOR"

Av. Gündüz, şöyle devam etti: "Hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı Türkiye genelinde yüzde 39'dur. Boşanmış ve ayrılmış kadınların yüzde 78'i fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Eğitim düzeyi arttıkça fiziksel şiddet gören kadınların oranı azalmaktadır. Okuma yazma bilmeyen kadınlar arasında en az bir kez fiziksel şiddete maruz kaldığını söyleyenlerin oranı yüzde 43 iken, yüksek öğrenim görmüş kadınlar arasında bu oran yüzde 12'dir."

"KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANMALIDIR"

Kadınların yaşam haklarını garanti altına almak için ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hazırlanması, gerekli tüm adımların atılarak fiili olarak yaşama geçirilmesi gerektiğini belirten Av. Gündüz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kadına yönelik şiddet davalarında uygulanan 'haksız tahrik indirimleri' kaldırılmalı, 5237 sayılı TCK'nın 29. Maddesi uygulanmamalıdır. Namus cinayetleri, uluslararası hukuk açısından yargısız infaz olarak kabul edilmektedir. Bu cinayetleri engellemek için farklı düzeylerde stratejiler geliştirilmelidir. Şiddete giren, ölümle tehdit edilen kadınların tüm yasal haklarını kullanmaları sağlanmalıdır. Kadınlara yönelik her tür düzenleme kadınların ve kadın örgütlerinin görüşleri alınarak yapılmalıdır. Kadınlarımızı anladığımız, saygı duyduğumuz, yaşam ve özgürlük hakkı başta olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetlerde içinde olmak üzere sağlığına ve esenliğine uygun bir yaşam düzeyine kavuşma, mal ve mülk edinme, çalışma, işini seçme özgürlüğüne saygı duyulduğu ölçüde mutlu bir dünya kurmuş oluruz."

Açıklamanın ardından Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın avukat ve noterlere birer karanfil takdim etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar 'Eylem Planı' İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement