Kadir Kara, Mimarlar Odasının Fahri Üyesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Kadir Kara, Mimarlar Odasının Fahri Üyesi Oldu

Kadir Kara, Mimarlar Odasının Fahri Üyesi Oldu

Kadir Kara, 1 Ekim Dünya Mimarlık Günü nedeniyle yaptığı ziyarette Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nin fahri üyesi oldu.

02.10.2012 12:07

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 1 Ekim Dünya Mimarlık Günü nedeniyle yaptığı ziyarette Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nin fahri üyesi oldu. Mimarlar Odası Osmaniye İl Temsilcisi Banu Başlamış Asker, Başkan Kadir Kara'ya odanın rozetini taktı. Çok duygulandığını ifade eden Başkan Kadir Kara, "Mimarlar Odasının, bir belediye başkanını fahri üye olarak görmesi bence çok önemli bir değer. Çok onur duydum. Mimarlar camiasına layık bir belediye başkanı olmak isterim" dedi.

Başkan Kadir Kara 1 Ekim Dünya Mimarlık Gününde, Mimarlar Odası Osmaniye İl Temsilciliğini ziyaret ederek günlerini kutladı. Ziyarette Oda Temsilcisi Banu Başlamış Asker'e bir buket çiçekle birlikte hediye veren Başkan Kadir Kara, "Osmaniye'de faaliyet gösteren tüm mimarlarımızın 1 Ekim Dünya Mimarlar Gününü tebrik ediyorum. Bir şehrin değişimi ve dönüşümünde yerel yönetimlerin görevi kadar bu şehirde görev yapan mimarlarımızın da büyük sorumluluğu vardır. Osmaniye'de ciddi anlamda bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu değişime imza atan siz değerli mimarlarımız çok güzel eserler ortaya sunuyorsunuz, çok büyük katkılar sağlıyorsunuz. Bu nedenle şehrim adına sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Bu mutlu günlerini paylaştığı için Belediye Başkanı Kadir Kara'ya teşekkür eden Mimarlar Odası Osmaniye İl Temsilcisi Banu Başlamış Asker, her zaman dayanışma içerisinde Osmaniye'ye hizmet etme gayretinde olduklarını söyledi.

ESTETİK KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLANIYOR

Osmaniye Belediyesi bünyesinde bir 'Estetik Kurulu' kurulmasını istediklerini ifade eden Mimarlar Odası İl Temsilcisi Banu Başlamış Asker, bu sayede binalarda şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı disiplinlerine uyularak kent estetiğine büyük katkılar sağlanacağını söyledi.

Bu teklifi çok önemsediğini söyleyen Başkan Kadir Kara, bu konuda Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliğinden bir çalışma yapmalarını istedi. Başkan Kara; meydan, bulvar, cadde ve anayollara cephesi olan yerlerde yapılacak çalışmalarda Estetik Kurulu'nun görüşü alınarak kentte ortak ve güzel bir siluet oluşturabileceklerini ifade etti. Mimarlar Odasının çalışması tamamlanınca bu konuyu meclise sunacaklarını söyleyen Başkan Kadir Kara, "İşte biz ortak akıldan bunu kastediyoruz" dedi.

Başkan Kadir Kara'ya ziyaretinde Teknik Başkan Yardımcısı Ayşe Argun, belediye meclis üyeleri Ceren Aybaba Atasever, Mehmet Özkan ve Necasi Başdoğan eşlik ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadir Kara, Mimarlar Odasının Fahri Üyesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement