Kağıtspor Akademi ile Daha Kaliteli Spor - Son Dakika
Güncel

Kağıtspor Akademi ile Daha Kaliteli Spor

Kağıtspor Akademi ile Daha Kaliteli Spor

Kağıtspor kulübü; sporcu, antrenör ve velileri sporun ruhsal ve psikolojik yönü konusunda bilgilendiriyor.

25.10.2013 12:07

Türkiye'nin ve Kocaeli'nin amatör sporlarında önde gelen ismi olan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, sporcuları spordan koparmadan yeni başarılar elde etmek için çalışıyor. Sporcuların antrenörlerin ve sporcu ailelerinin çeşitli eğitimler veren Kağıtspor Akademi, sporda kazanmadan öte insan sağlığına olan olumlu etkisini ön planda tutuyor. Kağıtspor Akademi projesi kapsamında Yönetim bilimleri doktoru ve spor bilimleri uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer, sporun ahlak, psikoloji ve karakter yönünü ele alan bir sunum yaptı.

SPOR SAĞLIK İÇİN

Sporda başarıların devamı ve artması için oluşturulan Kağıtspor Akademi'nin yapacağı çalışmalar SDKM düzenlenen programla tanıtıldı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yönetim Bilimleri Doktoru ve Spor Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Kağıtspor Kulübü Başkanı Fahrettin Kandemir, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Kağıtsporlu sporcular katıldı. Programda konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, sporun sağlık için yapılması gerektiğini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, "Ben yaşıma uygun olarak yürüyüş sporu yapıyorum. Zinde olmak ve sağlıklı kalmak için spor gerekli. Spor insana güç ve enerji verir" dedi.

SPOR EĞİTİM ARACIDIR

Sağlıklı kalmak ve başarılı olmak için mutlaka birkaç branşta spor yapmak gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: "Benim asıl arzum insanlarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması. Bunun için daha küçük yaşlardan itibaren spor yapmalıyız. Spor saygıyı sevgiyi, insanlara değer vermeyi gerektirir. Spor insanı ruhen kalkındırmalı. Sporda asıl hedefimiz çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştirmektir. Spor burada bir eğitim aracıdır"

DAHA GÜZELİ ÜRETME YARIŞIDIR

Yönetim bilimleri doktoru ve spor bilimleri uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer konuşmasında spor yapan insanların sağlıklı insanlar olduğunu söyledi. Turgay Biçer, "Spor yapılmadığı zaman hastaneler dolup taşıyor. Sağlığa ciddi miktarda para harcanıyor. Sporda değiştirmek istediğimiz bir şey var. Son yıllarda ahlak konusunda sporda erozyon var. Sporu gerçek kimliğine dönüştürmemiz gerekiyor. Çocukların hayatında önemli rol oynayan bir karakter vardır. O da antrenördür. Antrenör çocukların gelişim çağında karakterinin oluşmasında önemli bir rol oynar. Bu yüzden antrenörler bizim için çok önemli. Antrenör, sporcu ve veli aynı dili konuşmalı. Kağıtspor Akademi bize aynı dili konuşturacak. Sporda aile ve antrenör stresi çocuğu spordan uzaklaştırabiliyor. Sporun tek amacı sağlıktır. Bu çalışmadan çocuklarımızın kazanmasına değil ne kadar keyif aldığına bakacağız. Spor daha güzeli üretme yarışıdır. Birbirini yok etme savaşı değildir" şeklinde konuştu.

37 BİN SPORCU

Öte yandan konuşmaların ardından 9 yaş Türkiye satranç şampiyonu Can Balyam, Başkan Karaosmanoğlu'na ve Turgay Biçer'e çiçek takdim ederek, desteklerinden dolayı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na ve Kağıtspor'a teşekkür ederek Kağıtspor Akademi'den nice şampiyonlar çıkmasını diledi. Kağıtspor bünyesinde 28 branşta 78 Antrenör ve 37.038 kişiden oluşan dev sporcu kadrosu yer alıyor. Kağıtspor Eğitim komisyonu tarafından hazırlanan "KAĞITSPOR AKADEMİ" projesi kapsamında antrenör ve yardımcı antrenörlere Yönetim bilimleri doktoru ve spor bilimleri uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer ve ekibince aylık periyotlarla bilgilendirme toplantısı yapılıyor.

PROJENİN YARARLARI

Proje Kağıtspor kulübü sporcularının spor ahlakı ve felsefesi doğrultusunda üst düzey tutum ve tavır göstermelerine katkı sağlayacak. Sporcuların baskı altında üst düzey sakin kalmalarını sağlayacak ve kazanma arzuları üst düzeye çıkaracak. Takımdaşlık olgusu ve yaşam kaliteleri gelişecek. Proje üç aşamadan oluşuyor. Birincisi ve ana çalışma konusu sporculara yönelik psikolojik beceri ve tutum geliştirme çalışması. İkincisi, antrenörlerin yetkinliklerini geliştirmesi ve üçüncü de sporcu ailelerine yönelik çalışmalarını kapsayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kağıtspor Akademi ile Daha Kaliteli Spor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement