Kağıtspor’lu Dünya Yıldızı Tuba Yenen - Son Dakika
Güncel

Kağıtspor’lu Dünya Yıldızı Tuba Yenen

Kağıtspor’lu Dünya Yıldızı Tuba Yenen

Kağıtspor Alt Yapısından Yetişen, Dünya, Avrupa Ve Türkiye Karate Şampiyonlukları Bulunan Milli Sporcumuz Tuba Yenen'le Sıra Dışı Bir Sohbet Yaptık.

23.05.2011 21:06

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor ile spor hayatına başlayan başarılı milli Karatecimiz Tuba Yenen Karate sporuna 9 yaşında başladığını söyledi. Yenen, "Başlangıçta Karateye bir ilgim yoktu. Antrenörümle aramda bir diyalog oldu. Hocamız bana Karate yeteneğimin olduğunu söyledi. O zaman 9 yaşındaydı. Hocamızın tasfiyesi üzerine Karateye başladım. Ve kademe kademe ilerlemeye başladım. Tam 11 yıldır bu sporu yapıyorum" dedi.

15 Türkiye Şampiyonluğu

Ulusal ve yerel madalyalara ambargo koyan başarılı milli sporcumuz bugüne kadar 15 Türkiye Şampiyonluğu elde ettiğini belirterek, "Üç Avrupa şampiyonluğumun yanında bir dünya şampiyonluğum, bir de Avrupa ikinciliğim var. Bunun yanından 15 tane Türkiye şampiyonluğum var. 2007'den bu yana gençlerde 5 kez üst üste Avrupa Şampiyonu oldum. En son 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda 53 kiloda şampiyon oldum" şeklinde konuştu.

Disiplin Çok Önemli

Spora yeni başlayan gençlere de öğütlerde bulunan Milli Karateci şunları söyledi: "Bu sporda disiplin çok önemli. Bu sporu yapacak herkesin çok disiplinli ve sabırlı olması gerekiyor. Beslenmesine ve uyku düzenine dikkat etmeli. Ben Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un altyapısından yetişen bir sporcuyum. Bu zamanda kadar bana kulübümüz ve hocalarımız hep destek oldu. Gerek fiziki imkânları, gerekse hocalarımın kapasitesi ile bana çok yardımcı oldular. Her yönden maddi ve manevi olarak yanımızda oldular"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kağıtspor’lu Dünya Yıldızı Tuba Yenen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement