Kalp Krizinden Ölen Asker Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kalp Krizinden Ölen Asker Toprağa Verildi

Kalp Krizinden Ölen Asker Toprağa Verildi

Hayatını kaybeden er İbrahim Süğür, kılınan cenaze namazının ardından ailesinin isteği üzerine kurşun ya da kurşun olup olmadığı kontrol edildikten sonra toprağa verildi.

03.08.2013 16:42  Güncelleme: 22:15

Tunceli'deki askeri birliğinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden er İbrahim Süğür, kılınan cenaze namazının ardından ailesinin isteği üzerine kurşun ya da kurşun olup olmadığı kontrol edildikten sonra toprağa verildi.

Tunceli 51'inci Motorlu Piyade Tugayında kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybeden er İbrahim Süğür (21) için memleketi Niğde'de cenaze töreni düzenlendi. Törende askerin annesi Naciye Süğür, "Harcadınız yavrumu. Seni gömdürmem yavrum" diyerek feryat etti. Vefat eden askerin küçük kız kardeşi Cansu Süğür ise, "Seni nasıl toprağa koyacağım abim" diyerek tabutun önünde bulunan abisinin resmini öptü ve baygınlık geçirdi. Askerin ablası Emine Onat da, elindeki küçük bir pamukla, "Benim kardeşim de mis kokardı. Şehitler ölmez, benim kardeşim de şehit oldu" diyerek kardeşinin resmini sildi.

Niğde Dışarı Cami'de düzenlenen törende ölen askerin ailesi, evlatlarının cenazesinin kendilerine gösterilmediğini, darp izi ve kurşun izi olup olmadığını görmek için tabutunun tekrar açılmasını istediklerini bildirdiler. Askerin annesi Naciye Süğür, kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına binerek "Oğlumu görmeden toprağa vermem" diyerek aracın gitmesine izin vermedi. Bunun üzerine askeri yetkililer, Er İbrahim Süğür'ün cenazesini Niğde Devlet Hastanesi morguna getirdi. Morgda tabut tekrar açılarak amcası ile dayısına gösterildi. Daha sonra tabut tekrar cenaze aracına konularak Niğde Derbent mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazına, Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Kadir Okyay, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalp Krizinden Ölen Asker Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement