Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, AB Genişleme Komiseri Füle'yle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, AB Genişleme Komiseri Füle'yle Görüştü

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, AB Genişleme Komiseri Füle\'yle Görüştü

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Mehmet Nihat Ömeroğlu, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle'yle bir araya geldi."Arkadaşlarınızla birlikte Türk vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin daha iyi korunmasına somut katkı yapacağınızdan hiçbir şüphem yok" dedi.

16.05.2013 22:52

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Mehmet Nihat Ömeroğlu, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle'yle bir araya geldi.

Füle, görüşmenin ardından yapılan ortak basın açıklamasında,

"Arkadaşlarınızla birlikte Türk vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin daha iyi korunmasına somut katkı yapacağınızdan hiçbir şüphem yok" dedi.

Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin yeniden rayına oturması için AB Komisyonu olarak azami gayret göstermeye devam ettiklerini belirten Füle, bu yıl ve hatta mevcut AB dönem başkanlığı sırasında bazı müspet gelişmeler konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Füle, görüşmede, Ömeroğlu'nun, kendisine görevinde şeffaflık ve kapsayıcı olacağı, sivil toplum ve basınla çalışacağı taahhüdünde bulunmasından ayrıca memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Stefan Füle, AB Komisyonu'nun Türkiye'de ommbudsmanlık kurumuna destek vermeye hazır olduğunu ve yakın zamanda bir eşleştirme projesini imzalamayı umduğunu dile getirdi.

Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu ise Türkiye'nin, özellikle yargı ve temel haklar ile adalet, özgürlük ve güvenlik fasıllarını ilgilendiren alanlarda son dönemde önemli reformlar gerçekleştirdiğini belirterek, bunun AB üyeliği konusundaki samimiyetin bir göstergesi olarak kabul edilmesini istedi.

"Türkiye'nin AB'ye girme sevdası sürekli bir devlet politikasıdır" diyen Ömeroğlu, AB kurumlarıyla iş birliğine her zaman açık olduklarını kaydetti. - BRÜKSEL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, AB Genişleme Komiseri Füle'yle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement