Kanadı Yaralı Pelikan, Operasyonla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kanadı Yaralı Pelikan, Operasyonla Kurtarıldı

Kanadı Yaralı Pelikan, Operasyonla Kurtarıldı

Yeşilırmak'ta gördükleri pelikanın uçamadığını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine botla nehre inen ekipler, kanadından yaralı pelikanı kurtararak koruma altına aldı

05.11.2013 13:08

Yeşilırmak'ta gördükleri pelikanın uçamadığını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine botla nehre inen ekipler, kanadından yaralı pelikanı kurtararak koruma altına aldı.

Ziyaret beldesi mevkisinde Yeşilırmak'ta yaralı bir pelikan olduğu ihbarını alan Amasya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Yeşilırmak'a botla inen ekipler, suyun üstünde bulunan ve uçamayan pelikanı yakalayarak sudan çıkartmayı başardı.

Kurtarma operasyonunun ardından gazetecilere açıklama yapan Amasya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kemal Kartal, duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine Yeşilırmak'ta yaralı ve uçamayan bir pelikan olduğu bilgisine ulaşmaları sonrası harekete geçerek pelikanın kurtarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Avcılarca vurulmuş

Kuşun uçamadığı için su kıyısında beslendiğini gözlemlediklerini anlatan Kartal, "Bir veteriner ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile pelikanı kurtardık. Yaralı olduğunu gördük. Suluova ilçesindeki Yedikır Baraj Gölü sahası Türkiye'de ak pelikanların ikinci önemli üreme yerlerinden birisi. Bu kuş da ak pelikan. Gerekli tedavileri yapıldıktan sonra Yedikır Göletine salacağız" dedi.

Veteriner hekim Mehmet Erizgi ise Türkiye'de Amasya'nın ak pelikanların ikinci üreme noktası olduğunu belirterek, yaralı pelikanın geçen yıl üreme kaydının yapıldığını belirtti.

İlk belirlemelere göre pelikanın avcılar tarafından saçma ile yaralandığını vurgulayan Erizgi, "Muhtemelen saçma yarası var kanadında, birkaç aydan bu yana burada bulunuyormuş. Kısmen düzelmiş ancak uçamayacak durumda. Tedavisi tamamlandıktan sonra doğal ortamına bırakacağız" diye konuştu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanadı Yaralı Pelikan, Operasyonla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement