Kartepe'de İlk Ders Zili Balaban'da Çaldı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de İlk Ders Zili Balaban'da Çaldı

Kartepe\'de İlk Ders Zili Balaban\'da Çaldı

Kartepe'de 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama ve açılış törenleri Balaban Okulu'nda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

18.09.2013 11:00  Güncelleme: 11:01

Renkli görüntülerin yer aldığı açılış töreninde öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Balaban Okulu bahçesindeki törene Kaymakam Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Sever, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Balaban Köy Muhtarı Cumhur Karakadılar, muhtarlar, kamu kurumlarının daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, " Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum" diyen Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, amaçlarının bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir yetiştirebilmek olduğuna dikkat çekti.

Kartepeli öğrencilerden donanımlı insan olmaları konusunda tavsiyede bulunan Müdür Cansız, ailelere de çocuklarına sorumluluk yükleyerek cesaretlendirmelerini istedi. Kaymakam Durmuş'a ilçedeki eğitim kurumlarının durumu hakkında bilgiler aktaran Müdür Cansız, "İlçemizde 5 anaokulu, 16 bağımsız ilkokul, 12 bağımsız ortaokul, 15 ilkokul ve ortaokul birlikte 13 lise ve 1262 öğretmen, 19800 öğrenciyle sorunsuz bir şekilde eğitime öğretime başlıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a da teşekkür eden Müdür Cansız, "Valimizin önderliğinde başlatılmış olan eğitimde daha iyiyi ve daha güzeli yakamla seferberliğinin ilk ateşini bugün yakmış bulunuyoruz. Sizi ve yerel yöneticilerimizin destekleri bizim azim ve gayretlerimizi artıracak ve Kartepe'yi Kocaeli'de hak ettiği yere getirecektir. 2013-2014 eğitim öğretim yılının ve ilköğretim haftasının hayırlı olmasını dilerken desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık'a da teşekkür ederim" dedi.

Kartepe'de eğitim çeşitliliğinin sağlanmasında yaptıkları çalışmalara destek veren Ak Parti Kocaeli Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık'a teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bu yıl sıkıntısız bir eğitim öğretim yılına girmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Karabalık, "Bugün ülkemizde eğitim alanında yapılan çok büyük yatırımlar ile beraber ilçemizde de okullarımızın ihtiyaç duydukları her konuda Kartepe Belediyesi olarak yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Eğitim ve öğretimin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş da "Eğitim anlamında öğretmenlerimize önemli görevler düşmekte. Velilerimiz de öğretmenleriyle sıkı ilişkide bulunsun. Öğretim ayağında ise çocuklarımızın okuma meraklı olması lazım. Onların okumaya teşvik etmeliyiz. Eğitim ve öğretimle çocuklarımızın milli değerlerini bilen, toplum değerlerini önemseyen ve ahlaklı bir nesil olarak yetişmeleri sağlanacaktır. Yeni gelen öğretmenlerimizin de her türlü sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun" dedi.

İlköğretim Haftası ile ilgili şiirlerin okunduğu, halk oyunu ve spor ekiplerinin gösterileri ile renklenen açılışta beşinci sınıf öğrencileri okulun birinci sınıf öğrencilerine okula hoş geldin çiçeği verdiler. Öğrencilere iyi dersler dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da birinci sınıflara Kartepe Çocuk Dergisi, kalem ve sırt çantasından oluşan hediyeleri ile sevindirdi. Sembolik ders zilinin çalışması ardından sınıflarına giren öğrencilerin ilk ders heyecanına ilçe protokolü de ortak oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de İlk Ders Zili Balaban'da Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement