Kartepe'de Kent Estetiği Çalışması - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Kent Estetiği Çalışması

Kartepe\'de Kent Estetiği Çalışması

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, kent estetiğine uygun yapılaşma ve cephe iyileştirme çalışmalarının startını Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle başlattı.

27.05.2013 15:16

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü nezaretinde Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde Kartepe genelinde kent estetiği çalışmaları başlatıldı. KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan'ın başkanlık ettiği Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Demirarslan, Yrd. Doç. Dr. Özgü Turan, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Türkmenoğlu, Yrd. Doç. Dr. Neşe Çakıcı Alp, Yrd. Doç. Dr. Bülent Ayberk, Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar, Öğr. Gör. Ahmet Çağlayan, Öğr. Gör. Mehmet Kıldış, Öğr. Gör. Nilgün Çağlar'dan oluşan akademik heyet, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat, Plan Proje Müdürü Yüksek Şehir Plancısı Ferda Özparlak ve belediyenin kent estetiği sorumlusu Mimar Evren Filiz ile bir araya gelerek ilçe genelinde eski belde merkezlerinde yerinde incelemelerde bulundular.

Kartepe'de kent estetiği oluşturmak için heyet ilçeyi oluşturan eski beldelerin merkezlerini kapsayan incelemelerinde halkın en çok zaman geçirdikleri alış veriş yaptıkları bölgelerde muhtarlar ve bölge halkı ile irtibatta bulundular. Heyet kent meydanlarında yaptıkları arazi çalışmasında vatandaşların istekler eksik gördükleri talepleri değerlendirmeye aldılar. Çalışma sonunda kent meydanlarında peyzaj düzenlemeleri, yollar, aydınlatmalar ve bina dış cephe iyileştirmeleri gibi yapılması gerekenleri tespit edilerek daha nitelikli bir kent olgusu ile ilçenin daha yaşanabilir hale dönüştürülmesi için gerekli notları belediye ile paylaştılar.

KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden gelen heyet ile değerlendirme toplantısı yapan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık kent estetiği çalışmalarını çok önemsediğini bu yöndeki uygulamaların bir an önce başarı ile tamamlanması için heyete gereken desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Kent Estetiği Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement