Kato Dağı Eteklerinde 3 Gün 3 Gece Süren Aşiret Düğünü! Takılanlar Dudak Uçuklattı - Son Dakika
Güncel

Kato Dağı Eteklerinde 3 Gün 3 Gece Süren Aşiret Düğünü! Takılanlar Dudak Uçuklattı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı eteklerinde 3 gün 3 gece süren aşiret düğünü yapıldı. AK Parti İlçe Başkanı'nın oğlunun düğününde takılan yüklü miktarda takı ve para dudak uçuklattı.

11.05.2017 14:11  Güncelleme: 14:59

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı'nda terör operasyonu devam ederken bu dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise 3 gün 3 gece süren bir aşiret düğünü yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Kamil Durmuş'un oğlu Rıdvan Dereli 3 gün, 3 gece süren düğünle Berivan Dereli ile dünyaevine girdi.


Düğüne, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olan Murat Şener, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Ünsal, askeri yetkililer, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, bölgedeki Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman ve yüzlerce kişi katıldı.


235 BİN LİRA PARA TOPLANDI

Davetliler, gece uzun halay kuyrukları oluşturarak genç çiftin mutluluğuna katıldı.

Düğünde gelin Berivan Dereli'ye yaklaşık 1 kilo ağırlığında altın takı takılırken, düğün sahipleri için 235 bin lira para toplandı. Düğünde aşiret mensupları ve protokol üyeleri birlikte halay çekti.


30 KOYUN KESİLDİ

Düğünde davetliler için 30 koyunun kesilmesi ile elde edilen et ve 60 torba pirinç ile hazırlanan yemekler ikram edildi.

İşte düğünden diğer kareler:



Kato Dağı Eteklerinde 3 Gün 3 Gece Süren Aşiret Düğünü! Takılanlar Dudak Uçuklattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kato Dağı Eteklerinde 3 Gün 3 Gece Süren Aşiret Düğünü! Takılanlar Dudak Uçuklattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement