Kayınpeder Katili Damada Haksız Tahrik İndiriminden 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Kayınpeder Katili Damada Haksız Tahrik İndiriminden 15 Yıl Hapis

Kayınpeder Katili Damada Haksız Tahrik İndiriminden 15 Yıl Hapis

Antalya'da 8 aylık hamile eşini kendisinden ayırmak istediğini öne sürdüğü kayınpederini öldüren Mehmet Nihat Memiş, haksız tahrik indirimiyle 15 yıl hapse mahkum oldu.

17.02.2015 10:04  Güncelleme: 11:16

Antalya'da 2 yıl önce 8 aylık hamile eşini kendisinden ayırmak istediği iddiasıyla kayınpederi 48 yaşındaki Rıfat Sezgin'i bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Mehmet Nihat Memiş, 15 yıl hapse mahkum oldu.

TELEFONU MEŞGUL DİYE KARISIYLA TARTIŞTI

Olay 2013 yılı 17 Ağustos akşamı, Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Mehmet Nihat Memiş'in eşi Nilüfer Memiş, evlendikten kısa süre sonra hamile kaldı. Fabrikalar Mahallesi'ndeki bir mağazada çalışan Mehmet Nihat Memiş, ikiz bebeklerine 8 aylık hamile eşinin sağlık durumunu merak ettiği için sık sık eve telefon açıyordu. Bir gün telefonun sürekli meşgul olması yüzünden çiftin arasında tartışma çıktı.

KARDEŞİ, ENİŞTESİYLE ABLASININ KAVGASINI AİLESİNE ANLATTI

Tartışma sırasında evde bulunan Nilüfer Memiş'in kız kardeşi E.S., ertesi gün Alanya'daki ailesinin yanına gidip eniştesiyle ablasının kavgasını anlattı. Hamile kızına şiddet uygulandığını düşünen Rıfat Sezgin, yanına eşini, kardeşini ve bir arkadaşını alıp Antalya'ya geldi.

KIZINI GÖTÜRMEYE GELDİ

Kızıyla damadının oturduğu eve giden Rıfat Sezgin, kızına "Eşyalarını topla Alanya'ya gidiyoruz" dedi. Mehmet Nihat Memiş ise eşinin gitmesine izin vermeyeceğini söyledi. Nilüfer Memiş eşyalarını toplayıp Alanya'ya gitmek üzere yoldaki araca binince Mehmet Nihat Memiş ile kayınpederi Rıfat Sezgin arasında çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü.

KAYINPEDERİNİ BIÇAKLADI

Kavga sırasında Rıfat Sezgin kalbinden bıçaklanırken, Mehmet Nihat Memiş ise 2'si göğüs altından olmak üzere 4 bıçak darbesi aldı. Sezgin, olay yerinde yaşamını yitirirken, Memiş ise hastanede tedaviye alındı. Tedavisinin ardından tutuklanan Memiş hakkında, Antalya 6'ncı Ağır ceza Mahkemesi'nde basit yaralama, hakaret, kasten öldürme, mala zarar verme ve silahlı tehdit suçundan dava açıldı.

KARAR İKİ TARAFI DA TATMİN ETMEDİ

Önceki gün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Nihat Memiş ile müşteki sıfatıyla eşi Nilüfer Memiş ile yakınları katıldı. Olaydan sonra doğan ikiz kızlarını hiç göremeyen Mehmet Nihat Memiş'e, kayınpederini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verildi. Ceza, 'haksız tahrik' indirimi uygulanıp 15 yıla düşürüldü. Sanığa diğer suçlardan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Her iki tarafı da tatmin etmeyen karar açıklandıktan sonra konuşmak isteyen Mehmet Nihat Memiş'e, mahkeme başkanı izin vermedi. Duruşmaya yakınlarıyla katılan Nilüfer Memiş ise salondan göz yaşları içinde ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayınpeder Katili Damada Haksız Tahrik İndiriminden 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement