Kayıp Yakınları: 5 Köylü Nerede? - Son Dakika
Güncel

Kayıp Yakınları: 5 Köylü Nerede?

Kayıp Yakınları: 5 Köylü Nerede?

Diyarbakır'da "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" İHD ve kayıp yakınların sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eyleminde yine kayıpların akıbeti soruldu.

16.08.2015 18:38

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 340'ıncısı Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Aşırı sıcağa rağmen aksatılmayan eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile kayıp yakınları katıldı. Eyleme katılanlar daha önce olduğu gibi yine kayıp fotoğraflarını taşıdı.

Burada katılanlara seslenen İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi Muhterem Süren, 340. haftasına ulan kayıp yakın eyleminin sonuç alıncaya kadar devam edeciğini belirterek, kayıpların akıbetinden sorumlu olan rütbeli askerlerin yeniden bölgeye atanmalarını eleştirdi. Son dönemlerde yaşanan yoğun ev baskınları, gözaltılar, tutuklamalar, askeri operasyonlar, ormanların yakılması ile yeniden bir savaş ortamının yaratıldığına dikkat çeken Süren, atamaların bu gelişmelerden bağımsız olmadığını söyledi.

Türkiye karşı savaşmamış olmalarına Mürşit Pınar Sınır Kapısında onlarca YPG ve YPJ'li cenazenin bekletildiğini ifade eden Süren, "Türkiye ile savaşmış bile olsalar, TC vatandaşı olmaları ve uluslar arası savaş hukuku ve etiği, devletin bu savaşçıların cenazelerini ailelerine teslim etmesini gerektirir" diye konuştu. EĞİTİM-SEN Genel Merkez binasında yaralı olarak gözaltına alınan 6 YPG'linin de, sınırda bulunan IŞİD çetelerine teslim edildiğini belirten Süren bunun bir savaş suçu olduğunu söyledi.

Süren'in konuşması ardından İHD Diyarbakır Şube Yönetici Kayıp Komisyonu Üyesi Abdullah Zeytun, 1993 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesi Güçlü Köyü'ne bağlı Kolgezer mezrasında, düzenlenen asker baskınında gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra köy çıkışında katledilen ve cesetleri tahrip edilen 5 köylüden İbrahim Aybi'nin hikayesini anlattı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kayıp Yakınları: 5 Köylü Nerede? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement