Kayseri Erciyes Kar Festivali Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri Erciyes Kar Festivali Sürüyor

Kayseri Erciyes Kar Festivali Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekir Yaylası'nda düzenlenen Erciyes Kar Festivali bugün de devam etti.

17.02.2013 14:51

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekir Yaylası'nda düzenlenen Erciyes Kar Festivali bugün de devam etti.

Kayak merkezinde düzenlenen etkinliklere katılanlara ücretsiz sucuk ayran dağıtımı yapıldı. Kızak kayma yarışmaları ilgi gördü. Sokak çalgıcılarının kar üzerinde verdiği konser de festivale renk kattı. Fotoğraf sanatçısı Hamza Aktaş'ın "Karda Düşenler" adlı fotoğraf sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından açıldı. Sergide Aktaş'ın Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak ve kızak kayarken düşenlerin anlatıldığı 100 fotoğraf yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve artık tanıtım çalışmalarına başladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Erciyes'te yol, su, elektrik, doğalgaz ve diğer altyapı çalışmaları tamamlandı. Mekanik tesislerin yapımı büyük ölçüde bitti. Alışveriş merkezi, kafe, lokanta gibi sosyal tesisler de yapıldı. Otel inşaatlarına ise ilkbaharda başlanacak. Artık Erciyes'i gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında tanıtmamız lazım. Kar festivalini de bu amaçla düzenledik. Festivale çok sayıda büyükelçi ve gazeteciyi davet ettik."

ENGELLİLER DE KAYDI

Öte yandan çok sayıda kayakseverin kayak ve kızakla kaydığı Erciyes'e gelen engelliler de tekerlekli sandalyelerinden inip kızakla kaymanın keyfini yaşadı. Erciyes Engeliler Kış ve Doğa Sporları Kulübü Genel Sekreteri Kadir Can Gökalp, engellilerin de karda kaymanın tadını çıkarttığını belirterek "Engelli arkadaşlarımız için burada kızak kayma yarışmaları düzenliyoruz. Engelliler de bazı kış sporlarını büyük bir beceri ile yapıp, evde oturmaktan kurtuluyorlar. Bu amaçla her hafta Erciyes'e geliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Erciyes Kar Festivali Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement