Kayseri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ??girişimcilik Rüzgarı Anadolu?da Esecek?? - Son Dakika
Güncel

Kayseri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ??girişimcilik Rüzgarı Anadolu?da Esecek??

Kayseri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ??girişimcilik Rüzgarı Anadolu?da Esecek??

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de düzenlenen G3 toplantısında " Bugün burada yeni bir adım atıyoruz.

15.05.2015 13:48

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de düzenlenen G3 toplantısında " Bugün burada yeni bir adım atıyoruz. Girişimciliğin yayılması noktasında vites büyütüyoruz. 3 yıldır İstanbul'da düzenlediğimiz Girişimcilik Forumu'nu Anadolu'da yapma kararı aldık. Anadolu'da girişimcilik rüzgarını daha güçlü estireceğiz??dedi

İstanbul dışında ilk kez Anadolu'da TOBB, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası tarafından düzenlenen toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTB Başkanı Şaban Ünlü, genç iş adamları,genç sanayiciler,genç ticaret erbabı ve üniversiteli gençler katıldı. Etkinlik sırasında yapılan ankette, Kayseri yüzde 35 ile en girişimci kent olarak seçildi. Kayseri'yi İstanbul ve Gaziantep izledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G3 toplantısıyla Anadolu'da girişimcilik rüzgarı estirdiklerini belirterek, kadın girişimcilere kendilerini fark ettirmeleri çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu,ilgiyle dinlenen ve sık sık alkışlanan konuşmasında şunları söyledi :

" Bugün burada yeni bir adım atıyoruz. Girişimciliğin yayılması noktasında vites büyütüyoruz. 3 yıldır İstanbul'da düzenlediğimiz Girişimcilik Forumu'nu Anadolu'da yapma kararı aldık. Anadolu'da girişimcilik rüzgarını daha güçlü estireceğiz. Neden Anadolu? Çünkü girişimcilik kültürünün Anadolu'ya yayılmasını çok önemsiyorum. Girişimcilik demek iş demek, AŞ demek. Girişimcilik demek zenginlik demek. Girişimciliğin Anadolu'ya yayılması demek Anadolu'nun zenginleşmesi demek. Marka şehirlerin ortaya çıkması demek. Neden Anadolu'da ilk durak için Kayseri'yi seçtik. Bizim neslimizin en büyük eksiği şu oldu. Biz her şeyi tecrübeyle öğrendik. el yordamı ile öğrendik. düşe kalka öğrendik. Çünkü girişimciliği bilen yoktu. tecrübeyi aktaracak kimse yoktu. Şimdi bu mantık değişmek zorunda. O yüzden girişimcilik ekosistemini bir araya getiren bu forumu Anadolu'ya açtık. girişimciliğin başkentinden start verdik. İstanbul'dan 30 mentör, yerelden 31 mentörün katılımları ile 30 yuvarlak masa kuruldu. Girişimcilerimiz, girişimci adaylarımız, bu işin uzmanlarıyla yeni iş fikirlerini konuşacak. İşlerini nasıl geliştirebileceklerini tartışacak Girişimcilik hakkında her şey konuşulacak. Ülkemizdeki teşvikler, destekler, iyi uygulamalar, temel ilkeler konuşulacak. TOBB neden bu kadar girişimcilik diyor? Rakamlar yalan söylemez. Şu anda dünyanın en zengin 20 ülkesi, en girişimci 20 ülkesi durumunda. G7 ülkeleri içinde, ekonomik zenginlikle girişimcilik arasında güçlü bir ilişki tespit edilmiş durumda. "

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dinamik bir nüfus yapısına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı : " Yaşımız daha 30. İtalya, Avrupa'nın en yaşlısı, biz en genciyiz. Bu genç nesli girişimciliğe yöneltebilirsek hedeflerimize çok hızlı ulaşırız. Bu alanda hala almamız gereken mesafeler var. Amway Küresel Girişimcilik Raporuna göre Türkiye, girişimciliği olumlu değerlendirme açısından ülkeler arasında 25. sırada yer alıyor. Türkiye'deki vatandaşların yüzde 68'i girişimciliğe pozitif bakıyor. Hedefimiz bu oranı yukarıya çekmek. Vodafone Enstitüsünün 9 ülkede yaklaşık 10 bin gençle görüşerek yaptığı bir başka araştırmadaysa, Türk gençlerinin Avrupa'daki diğer gençlere göre daha girişimci olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türk gençlerinin, yüzde 90'ı gelecekte kendi işini kurmak istiyor. Bu oran; Portekizli gençlerde yüzde 85, İtalyanlarda yüzde 80, İspanyollarda yüzde 78, Hollandalılarda yüzde 62, İngilizlerde yüzde 58 ve Almanlarda yüzde 53. Özellikle kadınlar arasında girişimciliğin gelişmesini çok önemsiyorum. Kadın girişimcilerimizin sayısı 100 bin civarında. 77 milyonluk ülkeyiz. Nüfusumuzun yüzde 50'si kadın ama girişimcilerin sadece yüzde 8'i kadın. Bizim kendimize has bir girişimcilik tarzımız var. Biz sadece kendimiz, ilimiz değil, tüm Türkiye zengin olsun isteriz. Biz bu işi herkesten iyi yaparız. Yeter ki imkanları doğru kullanalım. Bugün çok iyi bir fırsat var sizin için. Yüz yüze sorabildiğiniz her şeyi sorun. Tecrübelerden faydalanın, fikirlerinizi paylaşın. Bugün burada bedava bilgi var. İşinizi bedava geliştirin??

ALİ SABANCI " GİRİŞİMCİLİK TÜRKİYE'NİN KÖŞE TAŞI "

G3 toplantısınaTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkanı sıfatıyla katılan Ali Sabancı 'da Ommer Otelde düzenlenen ve 600'e yakın genç ve kadın girişimcinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada ??Genç Girişimciler ve Kadın girişimler olarak bugün girişimciliğin merkezi Kayseri'de bir forum yapıyoruz. İlk kez bu yıl,toplantıyı Anadolu'ya getirdik. Girişimcilerin ayağına getirdik. Bu yıl eylül ve ekim aylarında iki toplantı yapacağız. Bunun temelindeki amaç, iki seanstan oluşan program oluyor. Birinci seansta 61 mentör ki, bunun 30'ü İstanbul'dan geldi ve 30 masaya paylaştırıldı. Her masada 12 girişimci adayıyla 30'ar dakikalık seanslar yapıyoruz. Gençlerle fikirlerimizi paylaşıyoruz. Türkiye'nin gelişiminde önemlidir bu. Fikirlerimizi, deneyimlerimizi gençlerle paylaşıyoruz. Soru cevap yaparak, girişimciliğin bir alternatif olduğunu, Türkiye'nin gelişimi için önemli olduğunu, köşe taşları olarak düşünüyoruz. Kayseri'nin G3 toplantısında seçilmesinin ana amacı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve benim Kayserili olmam değildir. Buraya gelmemiz bundan kaynaklanmıyor. Kayseri Anadolu'nun girişimcilikteki 3-4 merkezden birisi. Kayseri, kolay bir yer. Zorlanmayacağız. Girişimcilik için Kayseri doğal bir yer??şeklinde konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ??girişimcilik Rüzgarı Anadolu?da Esecek?? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement