Kazım Kurt: "370 Bin M2 Alanı Ağaçlandırdık" - Son Dakika
Güncel

Kazım Kurt: "370 Bin M2 Alanı Ağaçlandırdık"

Kazım Kurt: "370 Bin M2 Alanı Ağaçlandırdık"

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi ile birlikte "10 bin Meşe Palamudu" adlı projesi kapsamında doğa ile buluşma etkinliği gerçekleştirdi.

11.04.2018 15:32  Güncelleme: 15:31

Odunpazarı Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, 75.Yıl Mahalle Meclisi, Selami Vardar Halk Merkezi ve Odunpazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "10 Bin Meşe Palamudu" etkinliğine; Gelişim Koleji, Doğa Koleji, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Neşe Erberk Anaokulu, Es Çocuk Evi, Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Dorlion Arama Kurtarma destek verdi.

"10 Bin Meşe Palamudu" etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un yanı sıra 75. Yıl Mahalle Muhtarı M. Kuddüsü Çetinkuş, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile çok sayıda çocuk katıldı. Çocuklar tarafından daha önce gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında filizlenen meşe palamutlarının dikildiği etkinlik sayesinde çocuklar; toprakla buluşarak ağaç dikmenin anlam ve önemini anlayarak, doğaya ve çevreye olan farkındalıklarını arttırdı.

600 adet meşe palamudu fidanı ile tohumunun ekim ve dikim işleminin yapıldığı etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, " Eskişehir'de yaşayan insanlara çevrenin özelliğini, güzelliğini anlatmaya gerek yok. Biz belirli bir bilinci yakalamış toplumuz. Bu toplum yeşili korumak zorundadır. Bu toplum buluştuğu çevre ile uyum sağlamak zorundadır. Kentlerin o betonlaşmış havasını değiştirmek zorundadır. Odunpazarı Belediyesi olarak biz bu konuda atılacak her adımı destekliyoruz. Odunpazarı Belediyesi bünyesinde şimdiye kadar 370 bin metre kareden daha fazla alanı ağaçlandırdık. Umarım daha da fazlasını yapacağız. Çocuklarımızın bu işlere katılması, şimdiden bu işlere alıştırılması Eskişehir'in ayrıcalığı, farkı. O nedenle bütün okul yöneticilerine ve velilere teşekkür ediyorum. Umarım 10 yıl sonra burayı yemyeşil görürüz. 75. Yıl Mahallesi'nin arkasındaki Kıravdan Ormanı aldık belediye olarak. Bundan sonra orada daha büyük yeşiller yaratacağız. 10 bin dönümlük bir alan, burayı çok farklı fonksiyonları da içeren bir alan haline dönüştürebiliriz. Bizden bu konularda iyi haberler bekleyin. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazım Kurt: '370 Bin M2 Alanı Ağaçlandırdık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement