Keşan Festivali Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Keşan Festivali Devam Ediyor

Keşan Festivali Devam Ediyor

18 Temmuz'daki etkinliklerle başlayan 9.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali devam ediyor.

20.07.2011 15:41

MASA TENİSİ

19 Temmuz 2011 Salı günü saat 18.00'de Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmalarla Masa Tenisi'nde bayanlarda ve erkeklerde dereceye girenler belli oldu.

Erkeklerde birinciliği M.Anıl Çabuk, ikinciliği Erol Gegeoğlu ve üçüncülüğü Savaş Kale kazanırken bayanlarda ise birinciliği Merve Akbaş , ikinciliği Fatma Küçükgiray ve üçüncülüğü Sevda Vural kazandı.

Turnuvada dereceye girenlere ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın ve Keşan Belediye Meclis Üyesi İsmail Özkan tarafından verildi.

Dereceye girenlere, plaket, 1.lere büyük altın, 2.lere Yarım Altın ve 3.lere ise Çeyrek altın ve madalya verildi.

TİYATRO

Yine 19 Temmuz 2011 Salı günü Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından Saat 17.00'de Ortopedik Engelliler Parkı'nda "Uzaydan Gelen Aile" ve saat 19.00'da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyunları sergilendi ve bu oyunlar çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

KARİKATÜRİSTLERLE SÖYLEŞİ

19 Temmuz 2011 Salı günü Şehitlik Parkı'nda açılan Cumhuriyet Dönemi ve Karikatür konulu söyleşi gerçekleşti.

Karikatüristler Aziz Yavuzdoğan ile Akdağ Saydut sergiye gelen vatandaşlarla söyleşiyi gerçekleştirdiler.

Ayrıca karikatür çalışması da sergilendi.

SERGİLER

Festival etkinlikleri kapsamında Mehmet Gemici cennet Bahçesi'nde 19 Temmuz 2011 Salı8 günü saat 20.00'de Ardahan/ Damal Belediyesi Bez Bebek Sergisi,Üstün Gürtuna Anadolu Gelin Başı ve Kına Gecesi Kıyafetleri ile Keşan Belediyesi El Sanatları Sergi açılışı gerçekleştirildi.

Açılış, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Belediye Meclis Üyeleri Zeynep Gürel ve İsmail Özkan tarafından gerçekleştirildi.

Özcan, Damal Belediyesi Bez Bebek Sergisi nedeniyle Hatice Dönder ve Nermin Önal'a ve Keşan Belediyesi El Beceri Sergisi için de Belediye Meclis Üyesi Zeynep Gürel'e teşekkür ederek plaket takdim etti.

GECE ETKİNLİKLERİ

19 Temmuz 2011 Salı günü akşamı Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde gerçekleşen etkinlikler saat 20.45'de Halk Oyunları gösterileri ile başladı.

İlk olarak Gürcistan, ardından KKTC ve Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Ekipleri gösterilerini sergilediler.

Ekiplerin gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Halk Oyunlarının gösterilerinin ardından Keşan Türkü Dostları Derneği ve ardından Batı Trakya Müzisyenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği konserlerini sundu.

Rasim Ergene Parkı'nda gerçekleşen ve saat 20.00'de başlayan etkinlikte de Meksika ve Slovenya ekipleri gösterilerini sundu.

Bu gösterilerin ardından Kocaeli Bölge Tiyatrosu saat 20.30'da "Annem Bizi Seviyor" adlı oyunu sergiledi.

Saat 21.00'de de Gökhan Uyan ve Arkadaşları tarafından gerçekleşen konser de izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

TÜRK GECESİ

Festivaldeki geleneksel etkinliklerden biri olan Ülke Geceleri'de 19 Temmuz 2011 Salı Günü gecesi başladı.

Saat 23.45'te başlayan ilk gecede Türk Gecesi yapılırken, bu gecede konuk ülkelere Keşan Mutfağına özgü yiyeceklerden oluşan yemekler ikram edildi.

Akıtma, Katmer, Dolma,Kesikli Biber, Peynir Helvası ve çeşitli yiyeceklerden oluşan Keşan Mutfağı'na özgü yiyecekler yabancı konukların ilgisini çekti.

Geceye Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı ve yabancı konuklar katıldılar.

Gecede 2.Ulusal Keşan ve Saros Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflara ile 18 Temmuz'da başlayan 9.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerindeki görüntü ve fotoğraflardan oluşan sununlar gerçekleştirildi.

Türk Gecesi'nin son bölümünde Keşan Belediyesi Gençler Grubu gösterilerini sundu. Grup, Temsili Kına Gecesi'ni sergiledi ve büyük beğeni topladı.

Türk Gecesi saat 01.30 sıralarında sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Festivali Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement