Kılıçdaroğlu, Afşin' de Seçim Bürosunu Açtı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Afşin' de Seçim Bürosunu Açtı

Kılıçdaroğlu, Afşin\' de Seçim Bürosunu Açtı

Kemal Kılıçdaroğlu, göçük alanından kendini bekleyen kayıpların yakınlarıyla görüştü toprak altındaki Muhsin Koşan'ın ağlayan babası Cafer Koşan'a sarılarak teselli etmeye çalıştı ve başsağlığı diledi

05.05.2011 16:42

Kemal Kılıçdaroğlu, göçük alanından kendini bekleyen kayıpların yakınlarıyla görüştü, toprak altındaki Muhsin Koşan'ın ağlayan babası Cafer Koşan'a sarılarak teselli etmeye çalıştı ve başsağlığı diledi. Toprak altındaki yakınlarının bir an önce çıkarılıp kendilerine teslim edilmesini istediklerini belirten işçi yakınları, herhangi bir çalışma yapılmamasından dolayı dertli olduklarını söyledi. Göçük altındaki işçilerden Hacı Mehmet İpek'in ağabeyi Mevlüt İpek, "Toprak altındaki Enerji Bakanı ile Başbakan'ın oğlu olsaydı, kardeşi olsaydı 3 ay burada yatırır mıydı? Kendilerinin oğulları, kardeşleri, babaları olsaydı 3 ay burada yatırırlar mıydı?"diye tepki gösterdi. Kayıp yakınlarını teselli eden Kılıçdaroğlu, bu durumu siyaset malzemesi yapmak istemediğini ancak hükümetten bu konuda çalışmasını hızlandırması için gerekli baskıyı yapacaklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, daha sonra DP'den CHP'ye geçen Afşin İlçesi'ne bağlı Büyüktatlı Belde Belediye Başkanı Ali Bayram Köse'ye rozet taktı. Burada seçim otobüsü üzerinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın açtığı '21. yüzyılda köyümüze telefon' pankartına dikkat çekip, "Diyor ki 21. yüzyılda telefonumuz yok. 3 köyde telefon yok. Çılgın projeleri bırakın. İnsan aç, işsiz ne çılgın projesi. Onları biz biliyoruz, bunlar ayrı şeyler. Bizim derdimiz insan, bizim derdimiz herkes kazansın. Bizim derdimiz herkes alın teri döksün. Bizim derdimiz herkes evine helal ekmek götürsün" dedi.

MÜSLÜMAN KADINLARA TECAVÜZE BAŞARI DİLEYEN KİM?

Kılıçdaroğlu, daha sonra Elbistan İlçesi'nde geçip ilçe teşkilatı önünde halka hitap etti. Alanı dolduran yaklaşık 5 bin kişinin 'Başbakan Kemal' sloganları arasında konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a dış politika üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"SSK emeklisi nasıl oluyor da kısa sürede dünyanın en zengin başbakanı oluyor? Bu memlekette kul hakkı yiyip Müslümanlık satanların maskesini de indireceğim. Vatandaşa gelince din iman, köşeyi dönünce anlamam. Nereden çıkıyor bu düzen? 'Yırtık ayakkabıyla siyasete girdik. Ben SSK emeklisiydim' diyor. Güzel, SSK emeklisi başımın üstüne, SSK emekliliğinden 9 yılda dünyanın en zengin adamların birisi olan var mı? SSK emeklileri hayatından memnun mu? Peki, nasıl oluyor da bir SSK emeklisi öyle kısa sürede dünyanın en zengin başbakanlarından birisi oluyor. Nereden çıkıyor bu? Diyorum ya size sözüm var. Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğiz. Kararlıyım, millete söz verdim, yalan söylemeyeceğim ama yalan söyleyenlerin de maskesini indireceğim, sözüm var. 2-3 gündür Sayın Başbakan miting programlarında benim SSK Genel Müdürlüğü yaptığım dönemleri eleştiriyor. Eyvallah, eleştirebilir. Ama eleştirirken haklı olacaksın. Elinde devletin bütün arşivleri, raporları var. Devletin bütün bürokratları, genel müdürleri senin emrinde. Sana Elbistan meydanından bir çağrı yapıyorum. Senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle gel beraber şu SSK'yı konuşalım. Halep oradaysa arşiv burada. Milletvekili olduğum gün bütün mal varlığımı internet sitesine koydum. Yemediler-içmediler, yatmadılar benim bütün bürokratik hayatımı masaya yatırdılar, onlarca müfettiş görevlendirdiler 'Acaba bir şey bulabilirmiyiz' diye. Ne bulacaklar Allah aşkına? Boğazından aşağı haram lokma inmediyse neden korkacak insan. Onun için kendine güveniyorsan geleceksin. Diyeceksin ki, 'Ey Kemal Kılıçdaroğlu sen genel müdürlük yaptın gel karşıma bakayım, şu raporlar, belgeler var sana hesabını soracağım. ' Ben gideceğim karşısına, hesap nasıl sorulurmuş göstereceğim. "

NATO'nun Libya'ya müdahalesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir dönem bağırıyorlardı 'vay efendim NATO'nun Libya'da ne işi var. ' Efelendiler. Ne demek NATO Libya'ya gider bombalarmış' Sonra ne yaptılar, kuzu kuzu gittiler. Şimdi büyük elçiliği boşalttılar. Çocukları öldürüyorlar, hatırlıyor musunuz Irak'ı. Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi. Buradan söylüyorum, Sayın başbakan duysun. Irak'ta binlerce kadına tecavüz edilirken Amerikan askerleri tarafından, o Amerikan askerlerine başarılar dileyen kimdi? Yeri gelince Müslüman kesiliyorsun binlerce kadına tecavüz edilirken. Amerikan askerlerinin bu toprakları çiğneyip Irak'a gitmelerine kim karşı çıktı? Biz karşı çıktık? Ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Demokrasi böyle olmaz. "

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Malatya'ya geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Afşin' de Seçim Bürosunu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement