Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kojoşev: "Türkiye, Ekonomide Stratejik Ortağımız" - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kojoşev: "Türkiye, Ekonomide Stratejik Ortağımız"

Görüntü Dökümü : Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzıbek Kojoşev'in açıklaması Türkiye-Kırgızistan ekonomik ilişkileri Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kojoşev: "Türkiye, ekonomide stratejik ortağımız" Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzıbek Kojoşev, Türkiye'nin ekonomide stratejik ortakları olduğunu söyledi.

27.01.2016 17:18

Görüntü Dökümü :

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzıbek Kojoşev'in açıklaması

Türkiye-Kırgızistan ekonomik ilişkileri

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kojoşev:

"Türkiye, ekonomide stratejik ortağımız"

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzıbek Kojoşev, Türkiye'nin ekonomide stratejik ortakları olduğunu söyledi.

Kojoşev, AA muhabirine bu ay Türkiye'ye yaptığı ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kırgızistan ve Türkiye'nin aralarında tarihi bağlar bulunan dost ve kardeş ülkeler olduğunu vurgulayan Kojoşev, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde, 21 Ocak'ta yapılan Türkiye-Kırgızistan Ticaret ve Yatırım Forumu'nun çok verimli geçtiğini söyledi.

Kojoşev, "Forum çok verimli geçti. Kırgızistan'ın potansiyelini anlatma fırsatı bulduk. Foruma tarihte ilk kez 100'den fazla iş adamıyla katıldık" ifadesini kullandı.

Türkiye ziyareti sırasında, küçük ve orta ölçekli işletmelere nasıl destek verilebileceği konusunda deneyim kazandıklarını belirten Kojoşev, Kırgızistan'da hükümetini hazırladığı, sanayi bölgesindeki işletmelere imtiyazların sunulmasına ilişkin yasa tasarısında, Türkiye'deki tecrübelerinin çok faydalı olacağını kaydetti.

Kojoşev, büyüyen Kırgızistan pazarının, Türk yatırımcılar için cazip hale geldiğine işaret ederek, Türkiye'nin bu sene mayıs ya da haziran ayında Kırgızistan'da Türk-Kırgız İş Forumu düzenlemesini talep ettiğini hatırlattı.

Ekonomi Bakanı Kojoşev, "İnşallah, tatil merkezi Issık Gölü'nde böyle bir forum düzenleyeceğiz. Bunu Başbakan Temir Sariyev'e de aktardım. Kendisi destek verecek. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in de katılmasını sağlayacağız. Foruma, Türk yatırımcıları, Kırgızistan'a yardımda bulunan kurum ve ülkelerin temsilcilerini de davet edeceğiz" diye konuştu.

2015 yılında Rusya, Kazakistan, Belarus ve Ermenistan'dan oluşan Avrasya Ekonomik Birliği'ne (AEB) tam üye olan 6 milyon nüfuslu Kırgızistan'ın pazar alanı söz konusu ülkelerin toplam nüfusuna ulaşmıştı. Kırgızistan, tam üyeliğin ardından ürünlerini ve yasalarını AEB'ye uyumlu hale getirmeye çalışıyor.

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kojoşev: "Türkiye, Ekonomide Stratejik Ortağımız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kojoşev: 'Türkiye, Ekonomide Stratejik Ortağımız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement